Kuveyt Emiri es-Sabah hayatını kaybetti! Kuveyt'in yeni Emiri de belli oldu

Kuveyt devlet televizyonu, Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın 91 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. es-Sabah'ın ölümünün açıklanmasının ardından BAE'de 3 günlük yas ilan edilirken, Ürdün Krallığı, Mısır'ın darbeci lideri Sisi dahil olmak üzere Arap dünyasının önde gelen liderleri üzüntülerini paylaşan mesajlar yayımladı. Kuveyt Bakanlar Kurulu, ülkenin yeni Emiri'nin de belli olduğunu açıkladı.

Kuveyt Emiri es-Sabah hayatını kaybetti! Kuveyt'in yeni Emiri de belli oldu
Kuveyt Emiri es-Sabah hayatını kaybetti! Kuveyt'in yeni Emiri de belli oldu
GİRİŞ 29.09.2020 17:16 GÜNCELLEME 30.09.2020 11:07
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Kuveyt devlet televizyonu, Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın 91 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

Uzun zamandır tedavi gören 91 yaşındaki es-Sabah, 19 Temmuz'da başarılı bir ameliyat geçirmiş, 23 Temmuz'da da tedavisinin tamamlanması amacıyla ABD'ye gitmişti.

 

İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI ÇIKTI

ABD öncülüğünde İsrail ile normalleşmeye imza atan Körfez ülkelerinin aksine, Kuveyt yönetimi, bu anlaşmaların karşısındaki duruşuyla biliniyor. Geçtiğimiz haftalarda Kuveyt basınında yer alan haberlerde, ülke yönetiminin BAE'ye İsrail'den gelen uçakların, Kuveyt hava sahasını kullanılmasına izin verilmeyeceği ifade edilmişti.

YENİ EMİR BELLİ OLDU

Kuveyt Bakanlar Kurulu, 83 yaşındaki Veliaht Prens Şeyh Nevaf el- Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ülkenin yeni Emiri olduğunu duyurdu. Yeni Emir es-Sabah, parlamentoda düzenlenen törende yemin ederek görevine başladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 41
  • sokrat 3 yıl önce Şikayet Et
    kuvette neler oluyor.hayra alamet değil.daha geçen gün birlşik arap şeytanlıklarından ayrı konuşmuştu.zayed şeytanı bir filim çeviriyor herhalde.
    Cevapla
  • ŞEMİSTAN 3 yıl önce Şikayet Et
    çok genç gitti ömrünün baharında
    Cevapla
  • Karadenizli 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE, Sisi üzüldüyse biz seviniriz. darısı Katar emiri hariç diğer firavunlara tez elden geberirler dilerim.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    İsraille normalleşmeyi kabul etmediğini ve İsrail'e hava sahasını kullandırmayacağını ilan ettikten bir kaç gün sonra ölmesi çok tuhaf değil mi? İsraille normalleşme hiçbir şekilde kabul edilemez demişti bir kaç gün önce.
    Cevapla
  • İbraam 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir yahudi tohumu daha.cav bella...
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Varsa yoksa bilip bilmeden her kese iftira atma. Adam her riski göze alıp Filistin sorunu ortada dururken İsraille normalleşmek kabul edilemez dedi. Ve İsraile hava sahasını kullandırtmayacağını da erkekçe belirtti. Üç gün sonra da öldü. Nasıl yahudi tohumu oluyor? Ebu Cehilin torunu olmayalım cahilce konuşup.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!