Aliyev'den son dakika Türkiye açıklaması! Kirli planı bozdu!

Son dakika haberi: İşgalci Ermenistan ordusunun cephe hattında Azerbaycan mevzi ve sivil yerleşimlerine saldırmasıyla başlayan çatışmalar devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, '' Türkiye çatışmada taraf değil. Türkiye'nin bölgedeki rolü istikrar sağlanması için.'' açıklamasında bulundu. Aliyev, 'Suriyeli savaşçı' iddiasını da yalanladı.

Aliyev'den son dakika Türkiye açıklaması! Kirli planı bozdu!
Aliyev'den son dakika Türkiye açıklaması! Kirli planı bozdu!
GİRİŞ 29.09.2020 21:07 GÜNCELLEME 29.09.2020 23:05
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev, Ermenistan ile yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama yaptı.

ALİYEV İDDİALARA NOKTAYI KOYARAK ERMENİSTAN'IN KİRLİ PLANINI BOZDU

 

 

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmalar devam ederken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Türkiye’ye ait F-16 savaş uçağının Ermenistan'a ait Su-25 tipi savaş uçağını düşürdüğü iddiasını değerlendirdi.
 

Son dakika: Azerbaycan vura vura ilerliyor! Ermenistan ağır kayıplar veriyor...

 

 


Rus basınına konuşan Aliyev, söz konusu iddiayı yalanlayarak Türkiye’nin bölgede önemli bir aktör olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, “Türkiye’nin bölgedeki rolünün istikrar kazandırmaya yönelik olduğu görüşündeyim. Türkiye bizim kardeş ülkemiz, müttefikimiz. Dünya toplumu Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırdığını öğrendiği ilk saatten itibaren Türkiye Cumhurbaşkanı, diğer önde gelen isimler düzeyinde uluslararası hukuku desteklemek adına açıkça Azerbaycan'ı desteklediğini açıkladı" dedi.

 

'TÜRKİYE'NİN DAHİL OLDUĞUNA DAİR HİÇBİR KANIT YOK'

"Dayanışma ve destekleri için Türk devletine ve halkına minnettarız" diyen Aliyev, "Türkiye bu çatışmaya başka herhangi bir sıfatla katılmıyor ve Ermeni tarafının Türkiye'nin çatışmaya taraf olarak katıldığına dair yaydığı tüm söylentiler kışkırtıcı nitelik taşıyor. Yani şu anda kabul edilen şekliyle yalan haber" şeklinde konuştu.
 

'Türk F-16'larının Ermeni savaş uçağını vurdu' iddiasıyla ilgili son dakika açıklaması


SURİYELİ SAVAŞÇILAR İDDİASINA ÇOK SERT TEPKİ

Özellikle Ermenistan medyası ile sosyal medya lobisinin Azerbaycan saflarına Suriyeli savaşçıların katıldığını ve Ermeni unsurlarına karşı savaştığı iddialarını da sert bir dille yalanlayan Aliyev, “Hayır, bu da sıradaki yalan haber. Orada Suriyeli militan yok, bunun herhangi bir belgesi, herhangi bir kanıtı yok" dedi.

'İNSAN KAYNAĞINA İHTİYACIMIZ YOK'

Aliyev, "Bu konu Ermeni propagandası tarafından yayılıyor, farklı sitelerde ve medya araçlarında yayınlanıyor. Buna herhangi bir gereklilik de yok, Azerbaycan’ın iyi hazırlanmış bir ordusu ve çok büyük bir seferberlik rezervi bulunuyor. Daha dün kısmi seferberlik ilan ettim, 10 binlerce yedek askeri silah altına alıyoruz ve Ermenistan’ın 2 milyonluk nüfusuna karşı 10 milyonluk nüfusumuz ile insan kaynağına ihtiyacımız yok” şeklinde konuştu.

'TÜRK F-16'LARI ÇATIŞMALARDA YER ALMIYOR'

Ermenistan Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağının düşmesi ve uçağın Türk F-16 savaş uçağıyla düşürüldüğü iddialarına değinen Aliyev, “Böyle bir bilgiye sahip değiliz. Kısa bir süre önce medyada böyle bir haberin olduğu rapor edildi. Onu doğrulayan herhangi bir şey yok. Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçakları çatışmalarda kesinlikle yer almıyor” diyerek iddialara son noktayı koydu.

ERMENİSTAN İLE MÜZAKERELERE KAPILARI KAPATTI

Erivan tarafı ile müzakerelerin başlayıp başlamayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Aliyev, “Erivan’ın mevcut konumu göz önüne alındığında müzakerelerin başlaması söz konusu olamaz” dedi.

Aliyev'in Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’dan Azerbaycan topraklarına saldırılar gerçekleştirmesini eleştirmesi ve durumla ilgili cesurca cevaplar vermesi Rus basınında geniş yankı uyandırdı. Hemen hemen tüm Rus televizyon kanallarında Aliyev'in açıklamaları ilk haber olarak duyuruldu.

YORUMLAR 121
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Savasta her sey mubah türkiye acil 100 bin asker ermenistana sokmali seferberlik ilan edilmeli ortak düsman ermenistan yunanistan fransa ya ortak mücadele edilmeli
    Cevapla
  • fatih Kars 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep ağızlarında bir Türkiye tutturmuş gidiyorlar.Neden kimse binlerce tır dolusu Rusya'dan,Ermenistan a diden muhimmatları konuşmuyor.Azerbaycan yanlız degildir.Türkiye devleti ve vatandaşları olarak Kardeşlerimizin yanındayız.
    Cevapla
  • Zekigören 3 yıl önce Şikayet Et
    Aliyev saatine bakıyor, şöyle diyor Türkiye taraf olsa idi şu saatte erivanda Türk bayrağı dalgalanır ermanistan diye bir yer olmazdı. Huuhuuvv yeeaahh
    Cevapla
  • İnce siyaset 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’nin söylemleri de aynı olmalı .Çok diplomatik gücü olan bir konuşma yaptı.Hiç bir hedef düşünce eylem dışarıya söylenmez !!!
    Cevapla
  • OSMAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden bugün neden başka zaman değil neden 30 yıllık olay tekrar canlandı ermenistan itinin tasmasını kimler tutuyor ne planlıyor . Aşağıda suriyede ırakta kurulamayan sözde pkk devleti yön mü değişti yoksa Türkiye'yi oyalamak için mi yapılıyor akdeniz ve karadeniz mevzularından uzaklaştırmak için. Allah yar ve yardımcımız olsun galiba 2023 iki sene öne alınacak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri