Netanyahu harita gösterip iddia etti: Büyük patlama olabilir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Lübnan'da Hizbullah'a ait gizli silah deposunun bulunduğunu, deponun yer aldığı bir haritayı paylaşarak Beyrut'ta yeni bir patlamanın olabileceğini iddia etti. Hizbullah Genel Sekreteri Hassan Nasrallah, Netanyahu'nun Beyrut'ta Hizbullah'a ait depoların bulunduğu iddiasını yalanlayarak bölgeyi gazetecilere açtı

GİRİŞ 29.09.2020 23:54 GÜNCELLEME 29.09.2020 23:54
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Netanyahu Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu'na video mesajla yaptığı hitapta, İran ve Lübnan Hizbullahı'nı hedef aldı.

 

Konuşmasının başında ülkesinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile 15 Eylül'de imzaladığı ilişkileri normalleştirme anlaşmasına değinen Netanyahu, başka Arap ve Müslüman ülkelerin de İsrail ile barış anlaşması imzalayacağına inandığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planı temelinde Filistin yönetimiyle müzakereye hazır olduklarını dile getiren Netanyahu, Arap ülkelerinin Tel Aviv yönetimiyle vardığı ilişkileri normalleştirme anlaşmalarının İsrail ile Filistin arasında barış sağlanmasını daha olası hale getireceğini öne sürdü.

 

 

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'a ait gizli silah deposunu gösterdiği ileri sürülen bir haritayı ekrana taşıyan Netanyahu, şöyle devam etti:

"Beyrut Limanı'nda geçen ay korkunç bir patlamaya şahit olduk. Bir sonraki patlama burada (Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen silah deposunu gösteren harita) yaşanabilir. Beyrut'un Cenah Mahallesi'ndeki bu yerde Hizbullah'ın gizli bir silah deposu var. Cenah sakinleri hemen harekete geçmeli. Bunu protesto etmelisiniz çünkü burada patlama olursa bir başka trajedi yaşanabilir."


'İRAN BİRKAÇ AY İÇİNDE NÜKLEER BOMBA İÇİN ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ URANYUMA SAHİP OLACAK'

 

Konuşmasının büyük kısmını İran'ı hedef alan açıklamalara ayıran Netanyahu, Arap ülkeleri ve İsrail'in Tahran yönetimine karşı yan yana durduğunu dile getirdi.

Netanyahu, İran'ın P5+1 ülkeleriyle 2015'te imzaladığı nükleer anlaşmanın şartlarını ihlal ettiğini öne sürerek, "Bu ihlaller nedeniyle İran birkaç ay içinde 2 nükleer bomba için yeterli zenginleştirilmiş uranyuma sahip olacak. İran'ın nükleer silaha sahip olmak istediği konusunda şüphe yok." değerlendirmesinde bulundu.  

Uluslararası toplumu İran'a karşı durmaya çağıran Netanyahu, "Araplar ve İsrailliler hep birlikte İran'a karşı sert adımlar atılması çağrısı yapıyor. Araplar ve İsrailliler bu konuda anlaşıyorsa, diğerleri buna dikkat etmelidir." ifadelerini kullandı.

NETANYAHU'YA YALANLAMA GELDİ

Lübnan'da Hizbullah Genel Sekreteri Hassan Nasrallah, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Beyrut'ta Hizbullah'a ait depoların bulunduğu iddiasını yalanlayarak bölgeyi gazetecilere açtı.

Nasrallah, Netanyahu'nun iddiasını çürütmek için Lübnanlı ve uluslararası medya kuruluşlarını yerel saatle 22.00'de söz konusu tesisi gezmeye davet etti. Nasrallah'ın davetinin ardından yerli ve yabancı çok sayıda medya mensubu, Netanyahu'nun Hizbullah'ın silah deposu olduğunu iddia ettiği bölgeye akın etti.
 

YORUMLAR 55
  • tam bir itiraf 3 yıl önce Şikayet Et
    lubnan onlemini almali ilk patlamada netenyahunun tehdidi uzerine olmustu simdi 2. patlama icin israil hazirlik yapiyor yani ilk patlamanin israil tarafindan yapildigini bizzat israil itiraf etmis oldu zaten herkes tarafindan biliniyirdu simdi bu itirafla ispatlandi lubnan buna bakip gercek dostunu dusmanini gorsun
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    yani israil lüblandaki hizbullahın silah deposunu tesbit etmişler ve yakında orayı bombalayacaklar demekki abd ve siyonistler anlaşmış onu itiraf ediyor
    Cevapla
  • (x²+y²-1)³=x²y³ 3 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan Başbakanı Hassan Diyab Akdeniz'de Türkiye ile anlaşma yapmayı düşünürken Siyonistler Beyrut'u havaya uçurdular. Geçenlerde Siyonist kuklası Macron Lübnan'ı ziyaret etmiş ve Lübnan'ın Türkiye'ye değil kendilerine itaat etmesi için bir süre tanımıştı. Süre sonu yaklaşırken Siyonist'in biri çıkıp Lübnan'ı yeni bir patlamayla tehdit ediyor.
    Cevapla
  • Kırk4 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok mantıklı bir tespit. Umarım Sn. Reis, istihbarat ve dış işleri bunu daha önceden zaten öngörmüşlerdir.
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan’daki önceli patlama İsrail’in işiydi.Yeni yönetim İsrail’in kuklası.Tehditle Lübnan’a İsrail ile Doğu Akdeniz’de petrol antlaşması yapması sağlanacak
    Cevapla
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    neteniyahu yalan söylüyor gene bir hainliğin peşindedir
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    İtiraf ediyor; ilk patlamadaki sorumluluğunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
İzmir'de deprem!