Tepki çekecek çirkin sözler! Mustafa Akıncı'dan Türkiye açıklaması

Daha önce KKTC'nin Ankara tarafından yutulabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, son olarak katıldığı bir televizyon programında Türkiye ile ilişkiler, Kapalı Maraş ve Doğu Akdeniz konusunda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin toplumu böldüğünü ifade eden Akıncı, "Türkiye'den bazı kesimlerin, şu an ki cumhurbaşkanının seçilmemesi için ellerinden yaptıklarını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Tepki çekecek çirkin sözler! Mustafa Akıncı'dan Türkiye açıklaması
Tepki çekecek çirkin sözler! Mustafa Akıncı'dan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 01.10.2020 10:22 GÜNCELLEME 01.10.2020 11:26
Bu Habere 229 Yorum Yapılmış

11 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak 5 aday, "Er Meydanı Seçim Özel" programında bir araya geldi. Adaylar, Türkiye ile ilişkiler, Kapalı Maraş ve Doğu Akdeniz konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 

Akıncı'dan çirkin Türkiye iması

"ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR"

 

Türkiye ile ilişkilerin son derece önemli olduğunu söyleyen Mustafa Akıncı, "Öteden beri Türkiye ile saygıya dayalı, kişilikli ilişki olmalı vurgusunu yaptık. İlk kardeş belediye ilişkisini kuran benim. Ancak Türkiye'den bazı kesimlerin, bir adayın seçilmemesi için ve şu an ki cumhurbaşkanının seçilmemesi için ellerinden yaptıklarını görüyoruz" dedi.

"TOPLUMU BÖLÜYORLAR"

Kendisi adına Türkiye düşmanı algısı yapıldığını ifade eden Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplumu ciddi şekilde bölüyorlar. Toplumun kendi kendini yönetme hak ve iradesine sahip olduğunu en başta Türkiye'deki yetkililerin kabul etmesi gerekir. Oradan buraya bazı kesimler tarafından yapılan bazı söylemler olduğunu görüyoruz. Kıbrıs Türk halkının kendi özgür iradesini ortaya koyacak yetenekte olduğunu herkesin kabul etmesi lazımdır. Türkiye'ye karşı sevgi ve saygıdan başka besleyeceğimiz duygu yok. Benim adıma Türkiye düşmanı algısı yaratma çabası abestir."

Mustafa Akıncı'dan 'Türkiye'ye biat etmem' açıklaması

"BİATÇI ANLAYIŞ OLMAZ"

Daha önce Türkiye'nin seçimlere müdahale ettiğini iddia eden Akıncı, Rumların hakim olacağı bir devlet içerisinde azınlık hakları ile Kıbrıs Türk halkının var olamayacağını belirterek, "Bu mümkün değil ama aynı şekilde Kıbrıs Türk halkı, Türkiye'nin bir alt yönetimi gibi algılanmak da istemiyor" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca Türkiye'yi doğrudan hedef alarak "Bizden Türkiye düşmanı çıkmaz; boşuna uğraşmasınlar ama 'otur Arap, kalk Arap' misali biatçı bir anlayış da çıkmaz" açıklamasını yapmıştı.

YORUMLAR 229
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    bu sözleri dahi KKTC toplumunu küçümsemek oluyor KKTC toplumu Türkiye den kimi isterlerse onu mu seçecek önce kendisini bir yargılasın kendini yargılamayan insan başkasında arar suçu Türkiye mi onun yaptıklarını yapmasını söyledi ilk önce Annan planında halka evet dedirten kendisi değil mi o hayır dedi de Türkiye evet demeniz lazım diye diretti mi AB yle Rumlarla iyi ilişkiler kurma pahasına KKTC nin geleceğini riske atan kim önce ben şimdiye kadar ne verdim devlete diye düşünmeli
    Cevapla
  • Hasok 3 yıl önce Şikayet Et
    Seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz Güney Kıbrısa kaçar bu Vatan Haini Göreceksiniz
    Cevapla
  • İBRAHİM 3 yıl önce Şikayet Et
    iki şık var Türkiyeye yani RTE biat etmiyorsan o zaman sen batıla yani siyonistlere biat etmisin demektir bu •VESSELAM
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin biat ettiğin yer belli Musti. Musti çünkü sen o ismi almaya layık biri değilsin. Olsa olsa mustitakis veya mustikos olabilir.
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    sen gidecen aglasanda zırlasanda sen gidecen başka yolun yok senin gibileri oldukça düşmana gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak