ABD'den Irak ve Afganistan kararı! İki askeri güç feshediliyor

ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Irak ve Afganistan gibi ülkelerde terörle mücadelede kullandığı 'Asimetrik Savaş Gücü' ve 'İvedi Donatım Gücü'nü feshedeceğini açıkladı.

ABD'den Irak ve Afganistan kararı! İki askeri güç feshediliyor
ABD'den Irak ve Afganistan kararı! İki askeri güç feshediliyor
GİRİŞ 02.10.2020 19:29 GÜNCELLEME 02.10.2020 19:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kara Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, söz konusu birliklerin dağıtılmasının "Kara Kuvvetlerinin odağını terörle mücadele operasyonlarından çoklu alanlardaki ve geniş çaplı askeri operasyonlara çevirmesinden" kaynaklandığı ifade edildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Kara Kuvvetleri, bu birlikleri, Afganistan ve Irak gibi terörle mücadelenin yapıldığı dönemlerde karşılaşılan zorluklarda hızlı şekilde maddi veya maddi olmayan çözümler geliştirmek üzere kurdu. Odağımız büyük güç rekabeti ve geniş çaplı operasyonlara çevrildiği için Kara Kuvvetlerinin değerlendirmesi üzerine bu birimlerdeki personel ve kaynaklarının operasyonel bir muharip güç kurmak üzere daha iyi değerlendirilebileceği tespit edildi." 

 

 

Açıklamada, iki birlikteki askerlerin gerekli yerlere aktarılmaya başlanacağı, 30 Eylül 2021'de feshin tamamlanacağı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    inanıyorum ki bunlar Türkiyeye saldırı hazîrlîğı yapiyorlar
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu iyi haber terör ile mücadele dedikleri kendi patlattıkları bombalardı. Çünkü asıl terörist kendileriydi. Güzel mekanın sahibi geldi geliyor , size ihtiyaç yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu