Fransızlar duyurdu! Ermenistan geri adım attı: Biz hazırız...

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda verilen ağır kayıplar sonrası geri adım attı. Paşinyan, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız" dedi.

Fransızlar duyurdu! Ermenistan geri adım attı: Biz hazırız...
Fransızlar duyurdu! Ermenistan geri adım attı: Biz hazırız...
GİRİŞ 06.10.2020 23:10 GÜNCELLEME 07.10.2020 22:01
Bu Habere 222 Yorum Yapılmış

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazır olduklarını duyurdu.

 

 

Fransız haber ajansı Agence France-Presse'e konuşan Paşinyan, Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda verilen ağır kayıplar sonrası geri adım attı. Paşinyan, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız" açıklamasında bulundu.

"AZERBAYCAN'LA AYNI KAPASİTEYE SAHİP DEĞİLİZ"

 

 

Azerbaycan ve Ermenistan hattında çatışmalar devam ederken Ermenistan ordusunun uğradığı hezimetle ilgili Paşinyan'dan bir itiraf gelmişti. Paşinyan "Azerbaycan'ın kullandığı yüksek teknolojili silahlara karşı bir şansınız var mı" sorusuna, "Aynı kapasiteye sahip olmayabiliriz. Ancak bu teknolojileri öz savunmamız için de geliştirmeyi planlıyoruz" şeklinde cevap vermişti.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın dün ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerini havan ve topçu sistemleri ile yoğun ateş altına almasının hemen ardından karşı ateş, sonrasında ileri harekat başlattı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerine yönelik havan ve muhtelif çaplı topçu sistemleriyle yoğun ateş altına almasından hemen sonra Azerbaycan ordusu tarafından karşı ateş başlatıldı. Azerbaycan ordusu, misilleme olarak gerçekleştirdiği ateşlerin ardından ise ileri harekat başlattı.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine ait Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) da aktif görev aldığı harekatta, hava unsurlarının yanı sıra roket, füze ve topçu silahlarıyla yapılan atışlar sonucunda 400'den fazla hedef ateş altına alındı.

Öte yandan Azerbaycan ordusu, 25 bölgeyi Ermenistan'ın işgalinden kurtardı.

YORUMLAR 222
  • Selim ünlü 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kansız ermenilerle masaya oturmayın köklerini kazıyın zaten işleri bitti oldu noktayı köyün,bitmiştir.
    Cevapla
  • Naif 3 yıl önce Şikayet Et
    Karşılıklı taviz ne demek ya. Toprağımdan çıkacaksın okadar. Bunun masası görüşmesi tavizi müzakeresi yok. Çıkacaksın yada öleceksin
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Perisanyan, senin taviz vermene gerek kalmadi artik, alayinizin isi bitik.
    Cevapla
  • Bora 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin olmayan bir toprağın tavizinimi vereceksin,iki türkün arasındasın elindekinide alırlar
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler karabag dan cekilecek katliam yaptiklari ailelere tazminat ödeyecek özür dileyecek o zaman baris görüsmesi olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!