Trump'ın bir cümlesi yetti, anında silindi!

Koronavirüse yakalandıktan sonra hastaneye yatırılan ve iki günde taburcu olan ABD liderinin sözleri, sosyal medyayı çalkaladı.

Trump'ın bir cümlesi yetti, anında silindi!
Trump'ın bir cümlesi yetti, anında silindi!
GİRİŞ 08.10.2020 03:03 GÜNCELLEME 08.10.2020 03:03

Facebook ve Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüsün 'gripten daha az ölümcül' olduğunu iddia ettiği paylaşımını engelledi.

Trump, koronavirüs tedavisi gördüğü hastaneden çıktıktan sonraki mesajında "Grip mevsimi geliyor. Her yıl birçok insan; bazen 100 binin üzerinde insan aşıya rağmen gripten ölüyor. Bunun için ülkemizi kapatacak mıyız? Hayır, bununla yaşamayı öğrendik. Tıpkı Covid'le yaşamayı öğrendiğimiz gibi. Birçok topluluk için Covid gripten daha az ölümcül" dedi.

Twitter Trump'ın bu mesajına "Bu tweet, Covid 19'la ilgili yanıltıcı ve potansiyel olarak zararlı bilgilerin yayılmasına ilişkin Twitter kurallarını ihlal etmektedir. Bununla birlikte Twitter, mesajın erişilebilir olmasının, kamuoyunun çıkarına olabileceğine karar vermiştir" uyarısı koydu.

Trump'ın paylaşımına bu uyarıya tıkladıktan sonra ulaşılabiliyor.

Facebook da mesajın kaldırılmasıyla ilgili olarak "Covid 19'un ciddiyetiyle ilgili yanlış bilgileri kaldırıyoruz" açıklamasını yaptı.

Facebook ikinci kez Trump'ın bir mesajını siliyor. Twitter ise daha önce birçok kez Trump'ın mesajlarına uyarı koydu.

Trump, mesajının engellenmesine "230'u kaldırın' diye başka bir paylaşımla karşılık verdi.

Donald Trump'ın göndermede bulunduğu bu yasa maddesinde sosyal ağların, kullanıcılarının paylaşımlarının içeriğinden sorumlu olmadığı belirtiliyor.

Yasa bu platformlara sakıncalı gördükleri içeriğe müdahale hakkı veriyor.

Bu yasa kaldırılırsa, sosyal medya şirketlerine, içeriklere yönelik müdahale ya da değişiklikleri için dava açılabilecek.

Perşembe günü koronavirüs testi pozitif çıkan ve 5 Ekim’de taburcu edilen Trump'ın tedavisine Beyaz Saray'daki konutunda devam ediliyor. Eşi Melania Trump da yaptığı açıklamada Donald Trump’ın durumunun iyi olduğunu söyledi.

Trump'ın, 3 Kasım seçimlerindeki rakibi Joe Biden ile 15 Ekim'deki canlı yayın tartışmasına da katılacağı açıklanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aylar önce evlendiği kocasının evini yaktı! Dumanlar tüterken merdivende oturup izledi
Tarım Kredi Market'ten 45 üründe büyük indirim