Libya'da sıcak saatler! 'En üst düzey' hazırlık çağrısı yapıldı

Libya Savunma Bakanlığı, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin saldırılarına karşı en üst düzeyde hazırlık yapılmasını isteyerek uyarıda bulundu.

Libya'da sıcak saatler! 'En üst düzey' hazırlık çağrısı yapıldı
Libya'da sıcak saatler! 'En üst düzey' hazırlık çağrısı yapıldı
GİRİŞ 09.10.2020 01:02 GÜNCELLEME 09.10.2020 01:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Libya Savunma Bakanı Salahaddin en-Nemruş, Genelkurmay Başkanlığına gönderdiği mesajda Hafter milislerinin saldırısına yönelik uyardı. 

Nemruş, alınan bilgiye göre Hafter milislerinin Beni Velid, Giryan ve Terhune bölgelerine saldırı hazırlığında olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanı, bölge komutanlıkları ve Batı Bölgesi Ortak Operasyon Dairesini hazırlıklı olmaları konusunda uyaran Nemruş, komutanlardan Hafter milislerinin saldırılarını büyük bir dikkatle ve özenle püskürtmelerini istedi.

- NEMRUŞ: "SİRTE VE CUFRA'DAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Öte yandan, Bakan Nemruş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Libya ordu güçlerinin, 21 Ağustos'ta ilan edilen ve "uluslararası toplum tarafından desteklenen ateşkese bağlı olduğunu, ancak Hafter milislerinin devam eden ihlalleri karşısında da karşılık vermeye hazır olduklarını" kaydetti.

Nemruş, şöyle devam etti:

"Libya ordusu, devam eden siyasi süreci ateşkese bağlı kalarak desteklemektedir. Çünkü biz, sivil, demokratik bir devlet inşasını ve siyasi süreci desteklemeyi arzuluyoruz. Sirte, Cufra ve Libya'nın tek bir karış toprağından da vazgeçmeyeceğiz. Şu anda uluslararası toplum tarafından desteklenen bir ateşkes var, ancak savaş suçlusu Hafter bunu defalarca ihlal etti."

Libyalı bakan ayrıca, "satırları arasında savaş suçlusu Hafter'e ait izler taşıyan herhangi bir çözüm anlaşmasını reddedeceklerini" ve "Hafter'den ve Libyalıların canına ve malına kasteden herkesten hesap soracaklarını" vurguladı.

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ve ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih, 21 Ağustos Cuma günü ateşkes kararı aldıklarını duyurmuştu.

Ancak Hafter milisleri karara rağmen zaman zaman ateşkesi ihlal etmeyi sürdürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Hazal 3 yıl önce Şikayet Et
    ne ateşkes anlaşması yok böyle birşey. firsat varken vuracaksınız yoksa işiniz biter
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle.. Kesinlikle.. Kesinlikle.. Vatanına ihanet edenin anlaşmasına güvenilir mi.. Sizi gevşetebilmek ve tedbirsiz yakalanmanız için yapılan BİR OYUN BU...
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye orda medya kanali acmali arapca gazetesi olmali.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C yardımcınız olsun inşallah
    Cevapla
  • VATANINI SEVEN 3 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir kitle var ki bu memlekette nerde sıkıntı görse hemen DALALIM- DAĞITALIM diyor. galiba onlardan biri de benim. Klavye delikanlılığı değil. AMİN diyin de RABBİM ya ZAFER nasip etsin ya da KATINDA MAKBUL ŞEHADET.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!