Brüksel’de eğlence mekanları bir ay kapatıldı

Belçika'nın başkentinde vakaların yeniden artışa geçmesi sonucu kısıtlamalar geri geldi.

Brüksel’de eğlence mekanları bir ay kapatıldı
Brüksel’de eğlence mekanları bir ay kapatıldı
GİRİŞ 09.10.2020 01:30 GÜNCELLEME 09.10.2020 01:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Belçika'da koronavirüse yakalananların sayısının günlük ortalaması 2 bin 500'ün üzerine çıktı.

Haftalık vaka sayılarının günlük ortalamasını yayımlayan Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü'nün verilerine göre, 29 Eylül-5 Ekim haftasında koronavirüs teşhisi konulan kişi sayısı, bir önceki haftaya göre yüzde 64 aratarak 2 bin 595'e yükseldi.

11.4 milyon nüfuslu ülkede salgının başından bu yana koronavirüste yakalananların sayısı 137 bin 868 olurken, hastalık nedeniyle bugüne kadar 10 bin 108 kişi hayatını kaybetti. Günlük ortalama ölü sayısı ise 12 oldu.

KAFELER KAPATILDI

Salgının endişe verici boyutlara ulaştığı Belçika'nın başkenti Brüksel'de, kafe, bar, parti salonu, spor kulübü ve kantinler bir ay süreyle kapatıldı.

VAKALARDA HIZLI ARTIŞ

Belçika'da yaz aylarının başında günlük yeni vaka sayısı 100'ün altına kadar düşmüş, ancak tatil sezonunun bitimi ve okulların açılmasıyla vakalarda hızlı bir artış başlamıştı.

Bunun üzerine federal hükümet ve başkent Brüksel gibi vakaların fazla görüldüğü yerlerdeki yerel hükümetler, salgınla mücadelede tedbirlerini sıkılaştırma kararı aldı.

YORUMLAR 2
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakimiyet kayıtsız şartsız Allah'ındır cc. Allah'ın cc izniyle şeytanın pazarı çöktü. Allah'ımız cc bize acıdı. Çocuk ve Müslüman katliamları durdu. Zalimler çöküşe geçti. Haram ve haksız kazançlardan para basanların durumu kötüye gitti. Seçim belli. Tek çözüm İslam . Allah'ın cc anayasası Kuranı Kerim ve Hadislere göre insanlar yaşamalı. Sapık inançlarına göre değil. Bu dünyada doğum, yaşam, hastalık ve ölüm var. Allah'a cc hesap vermeye hazır mıyız?
    Cevapla
  • Eskişehirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin kıymetini bilin brükselde dışarı çıkamıyoruz 2.000€ pandemi yardımıda hiçbirşey
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü