Dağlık Karabağ'da şeytani hamle! Ermeniler harekete geçti

Azerbaycan'ın işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesindeki ayrılıkçı rejim, 'profesyonel bir ordu' oluşturmak için 'yasa tasarısı'nda değişiklik yaptı. Yasa ile, para karşılığında savaşacak asker ve teröristleri, Karabağ'da Azerbaycan'a karşı savaştırmayı amaçlıyor.

Dağlık Karabağ'da şeytani hamle! Ermeniler harekete geçti
Dağlık Karabağ'da şeytani hamle! Ermeniler harekete geçti
GİRİŞ 13.10.2020 19:56 GÜNCELLEME 13.10.2020 19:56
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

İşgal ettiği Azerbaycan topraklarında ağır yenilgiye uğrayan Ermenistan'ın desteklediği ayrılıkçı sözde Karabağ rejimi, yeni kabul ettiği yasa tasarısı ile bölgeye paralı asker ve terörist çekmeye çalışıyor.

 

 

Sputnik Ermenistan'ın haberine göre yasa, paralı askerlerin işgal altındaki topraklarda Azerbaycan'a karşı savaşmasını şart koşuyor.

Karabağ'ın ayrılıkçı sözde lideri Araik Harutyunyan belgeyi onayladı.

 

 

Azerbaycan medyasında yer alan haberlere göre, Ermenistan tarafının Azerbaycan'la olan savaşının, özellikle Ortadoğu'dan paralı asker ve teröristleri cezbettiği belirtildi. Azerbaycan, bu konuya ilişkin elindeki verileri resmen açıklamıştı.

Ermenistan hükümeti, ayrılıkçı rejim aracılığıyla bu yasayı kabul ederek, Karabağ savaşına terörist ve paralı askerlerin dahil olduğunu teyit etti. Ayrıca, bu yasadışı faaliyetin gelecekte de devam edeceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN ARASINDAKİ ATEŞKES

Ermenistan ordusunun 27 Eylül'de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırması üzerine Azerbaycan ordusu, bir operasyon başlatmış ve operasyonda Cebrail kenti, Hadrut kasabası ve 30'dan fazla köyü işgalden kurtarmıştı.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim Cumartesi saat 12.00’dan geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

Ateşkes üzerinden henüz 24 saat geçmeden Ermenistan ordusu, dün ülkenin 2'nci büyük kenti olan Gence'deki sivillerin yerleşim birimine füze ile saldırması sonucu 9 kişi hayatını kaybetmiş, 34 kişi de yaralanmıştı. 

YORUMLAR 182
  • Gence 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Turkiyeni korusun
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah türkü qorusun Amin Qarabağ Azərbaycandir
    Cevapla
  • T akbulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabag azerbwycNindir ölümüne savaşımız ve alınız oraları
    Cevapla
  • Emil 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye Azerbaycana ALLAHIN bir lutfudur. InsAllah Turan birliyinin sahidi olariq. Allah Turk dunyasin qorusun!
    Cevapla
  • Tamilla 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk qardaşlarımız sağ olun, var olun. Sizin dəstəyinizi gördükcə, duyduqca qürur hissi keçiririk. İnşallah təkcə erməni yox bizə qarşı, haqqa qarşı çıxanların, Qarabagimiza gəlib bizə qarşı döyüşənlərin hamısını məğlub edəcəyik. Çünki biz öz torpağımızda öz torpagimiz uğrunda mübarizə aparırıq. Allah əsgərlərimizi qorusun
    Cevapla
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha biz tam gelmedik bi gelisek o ermenisten diye bisey kalmaz ama biraz sabir etmek lazim.Biz kardesiz bir birimizi destekledigimiz zaman kimse bilegimizi bükemez Topunuz gelin ulen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!