5 binden fazla ölü fok yavrusu Namibya’da sahile vurdu.

Namibya Okyanus Koruma sivil toplum kuruluşunun Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Namibya'nın sahil kenti Walvis Bay'in Pelican Point sahilinde 5 binin üzerinde fok yavrusu ölü olarak bulundu.

5 binden fazla ölü fok yavrusu Namibya’da sahile vurdu.
5 binden fazla ölü fok yavrusu Namibya’da sahile vurdu.
GİRİŞ 15.10.2020 18:14 GÜNCELLEME 15.10.2020 18:14

Namibya Okyanus Koruma (OCN) sivil toplum kuruluşu Çarşamba günü yaptığı açıklamada Namibya'nın sahil şehri Walvis Bay'in Pelican Point sahilinde 5 binden fazla fok yavrusunun ölü olarak bulunduğunu duyurdu.

OCN’de görevli deniz biyoloğu Naude Dreyer’a göre, erken doğan binlerce fok yavrusu var ve bunlar doğar doğmaz hayatını kaybediyor.

Dreyer, "Bu doğal bir olaydır. Hamile olan dişi fok, yeterli kaynağının olmadığını hissederse fetüsünü dışarı atar. Az sayıda prematüre ölümler doğal olaylardır, ancak binlerce prematüre fok yavrusunun ölümü son derece nadir görülür" dedi.

Dreyer, fokların erken doğum yapmasına yol açan başka sebeplerden şüphe duyuyor. Dreyer’a göre toksinler, hastalıklar ya da fokların yaşadığı bölgeden balıkların göç etmesinin sebep olduğu aşırı açlık, erken doğumların sebepleri olabilir.

"Foklar biraz zayıf görünüyor. Yeterli besin bulamamaları bu duruma yol açmış olabilir” diyen Dreyer’a göre diğer sahillerdeki fok kolonileri daha iyi durumda görünüyor ve bu foklarda aynı oranda prematüre doğum olayları yaşanmıyor.

Balıkçılık ve Deniz Kaynakları Bakanlığı ölümleri doğruladı ve ölümlerin sebebi hakkında inceleme yürüttüklerini açıkladı.

Kaynak Yönetimi Direktörü Graca Dalmeida, "Prematüre doğumların nedenleri belirlemek için veri topluyoruz. Bu testler uzmanlık gerektirdiği için Namibya'da yapılamıyor. Topladığımız örnekleri Güney Afrika’ya göndereceğiz" açıklamasında bulundu.

 

KAYNAK: ÇİN HABER AJANSI
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim