Kabe'de 7 ay sonra cemaatle ilk namaz

Suudi Arabistan'da koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'de 7 ay sonra yeniden cemaatle namaz kılındı.

GİRİŞ 18.10.2020 14:16 GÜNCELLEME 18.10.2020 16:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çin'de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle Suudi Arabistan’daki yetkilikler, 7 ay önce virüsün yayılmasına engellemek için Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'nin kapalı kalmasına karar vermişti. Uzun süre sonra Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'de cemaatle ilk namaz kılındı.

 

Mekke kentindeki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi İşleri (Harameyn) Başkanlığının resmi sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, "Koronavirüsün yayılmamasına yönelik tedbirler kapsamında Mescid-i Nebevi’de askıya alınan cemaatle namazlar yeniden kılınabiliyor. Mescid-i Nebevi’nin namaza açılması münasebetiyle bütün Müslümanları tebrik ediyoruz" denildi.

 

Suudi Arabistan, koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık 7 aydır durdurduğu umre ziyaretlerini de kademeli olarak başlatmıştı. İlk umre ziyaretleri 4 Ekim'de başlamıştı. Yurt dışından gelen yabancı ziyaretçiler ise 1 Kasım'dan itibaren umre ziyareti yapabilecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kabe Ebu CEHİLİN KAFİR TORUNLARI tarafından işgal edilmektedir... İNŞAALLAH birgün orayı da özgürlüğüne, gerçek sahiplerine kavuşturacağız
    Cevapla
  • Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhametlilerin en merhametlisi rabbimiz Allah'a şükür.. inşallah bir daha cemaatsiz, namazsız kalmaz Kâbe'miz, amin.
    Cevapla
  • Türkbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Kabe işgal altındadır. Münafık araplar kutsal topraklardan kilise yapıyor.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi