İlk görüntü: Pfizer ve BioNTech'in ürettiği koronavirüs aşısı seri üretime geçti

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği aşının ilk görüntüleri yayınlandı. Seri üretim bandına oturan aşının ilk görüntülerini değerlendiren Pfizer'ın Birleşik Krallık CEO'su Ben Osborn, "Aşıyı üretim bandında görmek harika bir his" dedi.

GİRİŞ 19.10.2020 06:29 GÜNCELLEME 20.10.2020 05:49
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanlarının kurduğu BioNTech'in geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısında sona gelindi. Pfizer, Belçika Puurs'taki fabrikasından paylaştığı video ile bütün dünyayı heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu. Şirket, Belçika'daki Puurs'ta geliştirilen Kovid-19 aşılarının seri üretim bandındaki üretim aşamasını uluslararası kamuoyu ile paylaştı.

 

ÜRETİLEN AŞI DAĞITIMA ÇIKMAYA HAZIR

 

İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden Mail on Sunday'in manşetlerine taşıdığı bu görüntülerde Pfizer'ın şu an bile yüz binlerce dozluk aşı ürettiği tespit edildi. Üretilen bu aşıların depolanacağı ve klinik test sonuçlarına göre satışa çıkarılabileceği belirtildi. Pfizer, aşının güvenli ve etkili olduğunun klinik olarak da kanıtlanması ve resmi mercilerden de onay alınması durumunda üretilen aşının dağıtılacağını duyurdu.

İKİ DOZLUK AŞI GELİŞTİRİLDİ

Şirket 2021 yılında 1.3 milyar doz aşı üretmeyi planladıklarını duyurdu. Şirket Kovid-19 aşılarının iki doz olarak geliştirildiğini de açıkladı. Pfizer'ın Birleşik Krallık CEO'su Ben Osborn, "Aşıların üretim bandındaki hareketini görmek harika bir histi. Bütün bu çabaların ve uğraşının sonucunda aşının  gerçekten bir ürün olarak karşımıza çıkması yüzüme kocaman bir gülümseme ekledi" ifadesini kullandı.

"AŞIDA HERHANGİ BİR SON YOK"

Amerikanın Sesi muhabiri de Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği aşının denemelerinde herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını belirtti.

SON FAZ DENEMELERİ DEVAM EDEN AŞI ACİL DURUMLARDA KULLANILABİLİR

Pfizer ve Almanya merkezli BioNTech şu an 44 bin insan üzerinde denemelerine devam ediyor. Geliştirilen aşı için ABD'deki mercilere Kasım ayında aşının acil durumlarda kullanımı için başvurulacağı belirtildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • cor 3 yıl önce Şikayet Et
    1000 C ısı şokunda bozulur mu? neyse dağıtıma çıksın görürüz :))
    Cevapla
  • Ali Celik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu aşıyı asla kabul edemem bu bir oyun yaşlıları yok etmek için cıkarılmış bir virüs olduğu kesin Avrupa yaşlı ve üretmeyen tüketen kim varsa ölsün istiyor Türkiye de bir savaş veriyor Türk milleti büyük bir sınav veriyor ya bu sınavı geceriz yada bircok sevdigimi ze erken veda ederiz tekbiri elden bırakmadan sorumluluk icinde kurallara uymalıyız
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi cahiller bu sekilde dusur aklini kiradan al at gozlullerini cikar
    Cevapla
  • Tatar 3 yıl önce Şikayet Et
    Heyecana gerek yok, her gün bir asi cikiyor dünyada. Sonuc? Milleti oyalama. O ilaci hic bir zaman bulamiyacagiz. Virüs degisen bir virüs ayni kalsa tamam. Asilayabilirsin. Ama virüs dinamik.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    YERLİ ve MİLLİ olmaya hiçbir aşıyı yaptırmam
    Cevapla
  • Öyle biri 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerli olmayan hiç bir aşıyı yapamam..ilerde torunlarının genetigine kadar etkilenecegimde eminim.. bütün dünya Yahudilerin olmuş tek zıt olan ülkemiz ve Pakistan Azerbaycan kaldı bizleride tuketecekler asi ilaç yok bilmem neyle
    Cevapla
  • Bur 3 yıl önce Şikayet Et
    Mantığa tamamen ters düşen bir yorum tebrikler!
    Cevapla
  • Jabrayil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorum çok hunga bir yorum olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri