Tebriz'de halk sokaklarda! 'İran Norduz'u kapatsın'

İran'ın kuzeybatısındaki Doğu Azerbaycan eyaletinin merkezi Tebriz kentinde Dağlık Karabağ'daki çatışmalar nedeniyle Azerbaycan'a destek gösterisi düzenlendi.

GİRİŞ 19.10.2020 17:59 GÜNCELLEME 19.10.2020 18:04
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Tarihi Tebriz Çarşısı civarında bir araya gelen göstericiler, "Karabağ bizimdir bizim olacak" "Norduz kapatılmalıdır" ve "Ermenistan'a destek cinayettir" sloganları atarak İran ile Ermenistan arasındaki Norduz Sınır Kapısı'nın kapatılmasını istedi. 

Göstericiler, Ermenistan'ın sivil yerleşim bölgelerine yaptığı saldırıları da kınayarak, Azerbaycan'a destek sloganları attı. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, İran güvenlik güçlerinin eyleme izin vermediği ve göstericileri dağıttığı görüldü. Türklerin yoğunlukta yaşadığı İran'ın diğer şehirlerinde de eylem çağrısı yapılmıştı ancak güvenlik güçleri gösterilere izin vermedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    İrandaki azeri gardaşlar iran halkı el ele verin ayaklaının kırın şu mollaların esaretini zaman tam şimdi zamanıdır getirin irana demokrasi mutlu ve özgür yaşayın bütün dualarımız sizinle.
    Cevapla
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı dünyasının piyonu ermenilere destek gösterisi yapmaları gerekirdi. Gayri resmi poltikası belli iranın. Sıkışınca ermenistan işgali bırakmalı . Hani kapasana sınır. Suriye de ırakta müslüman kanı dökmekten kapatmaya asker bulamıyorsan Tebrizlilere bırak onlar kapatır.
    Cevapla
  • Vanli Aygül 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk katili ermeni terör örgütü pkk nin elebaşlari iranda lüks villalarda yasamaktadir
    Cevapla
  • oğuz türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah yıkılırsın zalim ŞİA ACEM İRAN! Ümmet bıktı senden de oyunlarından da!.. Suriye ve Yemen'de akıttığın kanın bedeli Güney Azerbaycanlı soydaşlarımız eliyle ödeyesin Takiyyeci İran!
    Cevapla
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben İran'da Azeri olsam İran'ın altını üstüne getiridim
    Cevapla
  • Put kıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi git
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı