AB'den illegal "Altın pasaport" uygulaması için Güney Kıbrıs'a soruşturma

Avrupa Birliği, “altın pasaport” olarak bilinen yabancı yatırımcılara vatandaşlık verilmesi programıyla ilgili olarak Kıbrıs Rum Kesimi ve Malta aleyhine yasal süreç başlattı.

AB'den illegal "Altın pasaport" uygulaması için Güney Kıbrıs'a soruşturma
AB'den illegal "Altın pasaport" uygulaması için Güney Kıbrıs'a soruşturma
GİRİŞ 20.10.2020 16:05 GÜNCELLEME 20.10.2020 16:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu’nda yapılan yazılı açıklamada, iki ülkenin, önceden belirlenmiş ödeme ve yatırım koşulu ve yine ilgili ülkeyle ilgili gerçek bir bağ aranmaksızın pasaport ve dolayısıyla AB vatandaşlığı vermesi yüzünden bu sürecin başlatıldığı bildirildi.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada, “Kıbrıs ve Malta hükümetlerinin, iki ay içinde kendilerine gönderilen resmi mektuba yanıt vermek durumundalar.” denildi.

 

 

Yine açıklamada, tatmin edici yanıt verilmemesi ve gerekli değişikliklerin yapılmaması halinde yasal sürecin hızlandırılabileceği uyarısı yapıldı.

AB Komisyonu’nun değerler ve şeffaflıktan sorumlu yetkililerinden Vera Jourova, “AB pasaportu satılık değil ve AB’nin yolsuzluk ve kara para aklanmasıyla ilgili mücadelesinden zayıf halka olamaz.” diyerek bu ülkelere yönelik tepkisini dile getirdi.

YORUMLAR 3
  • ismailbey 3 yıl önce Şikayet Et
    göstermelik yapın şimarık ve hak etmeyene verdginiz üyelik inşallah başınıza vekurduğnuz sisteme çok zarar versin daha bu başlangıç aldığınız kararlar daha sizi çok zorlayacak göreceğiz....
    Cevapla
  • BLAUBERG 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar gavur.bunlar birbirine zerre bişey yapmazlar.kanları zehirli.
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kücük ülkeler olduklari icin YEM olarak kullanilir.. ortaya cikmasaydi kimse kilini kipirdatmazdi,simdi isguzarlik pesindeler,.. kendilerini aklamaya calisiyorlar yani,yersen:-)))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi