Zelenskiy'den yeni 'Türkiye' açıklaması!

Türkiye'yi ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, parlamentoda ziyarete ilişkin yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi "Türkiye ile korvetler, motorlar, silahlı insansız hava araçları ve hava savunma sistemleri üreteceğiz" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy'den yeni 'Türkiye' açıklaması!
Zelenskiy'den yeni 'Türkiye' açıklaması!
GİRİŞ 20.10.2020 19:12 GÜNCELLEME 20.10.2020 19:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 'Ukrayna ve Türkiye arasındaki ilişkiler benzeri görülmemiş bir seviyede.' ifadelerini kullandı. Orduyu güçlendirmeye önem verdiklerine dikkat çeken Zelenskiy, 'Türkiye ile korvetler, motorlar, silahlı insansız hava araçları ve hava savunma sistemleri üreteceğiz.' dedi.

Zelenskiy, Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Türkiye-Ukrayna ilişkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Orduyu güçlendirmeye önem verdiklerine dikkat çeken Zelenskiy, "Türkiye ile korvetler, motorlar, silahlı insansız hava araçları ve hava savunma sistemleri üreteceğiz." dedi.

Zelenskiy, uluslararası arenada pek çok ülkeyle ilişkilerin geliştiğini ifade ederek "Ukrayna ve Türkiye arasındaki ilişkiler benzeri görülmemiş bir seviyede." diye konuştu.

UKRAYNA İLE TÜRKİYE ARASINDA SAVUNMA ALANINDA ARTAN İLİŞKİLER

Ukrayna, Türkiye'den geçen sene 6 Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve 3 yer kontrol istasyonu satın almıştı.

Ukrayna devlet silah ticaret şirketi Ukrspetseskport Genel Müdürü Vadim Nozdriya, Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının Ukrayna'da ortak üretimiyle ilgilendiklerini, Ukrayna ordusunun 48 ortak üretim SİHA satın almayı planladığını bildirmişti.

Öte yandan, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstrilerinden Sorumlu Bakanı Oleg Uruskiy'nin başkanlığında bir heyet ağustos ayında Türkiye'yi ziyaret etmişti. Uruskiy, ziyaretin ardından, Türk savunma sanayisinde örnek alınması gereken pek çok şey bulunduğunu söylemişti.

YORUMLAR 10
  • net 3 yıl önce Şikayet Et
    AB ukraynayı üye yaparsa bu ortaklık sıkıntıya girebilir. Lider değişince de ortaklık sıkıntıya girebilir. Bunları hesap etmek lazım. Biz kendi projelerimize ayrıca devam etmeliyiz.
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel Turkiyem ile gurur duyuyorum
    Cevapla
  • YORUM ve TEMENNİ 3 yıl önce Şikayet Et
    eee şimdi putin düşünsün biz herşeyi göze alıp kendilerinden s400 aldık ticaret dedik bilgi paylaşımı dedik ortaklık dedik bir çok anlaşma ve ittifak dedikçe onlar suriyede libyada karşımıza çıktılar yetmedi önceden beri destek verdikleri pkk ya dahada çok destek vermeye başladılar yetmedi ermenistanı karşımıza çıkardılar azerbaycan kardeş ülkemizi yok saydılar bak ukrayna akıllı çıktı onlarda avrupaya rağmen bizle anlaşmaya vardılar şimdi siz görün ukraynayı en geç 2 bilemedin 3 yılda nerelere gelecek ve siz rusya abd gibi batmaya başlayacaksınız avrupayıda yanınızda dibe çekeceksiniz
    Cevapla
  • güzel gelişme 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'da rusya zamanından kalma tank ve uçak fabrikaları var. Ve bunların motorlarını kendileri üretebiliyorlar. Eğer ukraynadan teknoloji alabilirsek avrupa ve almanyaya mecbur kalmadan kendi motorumuzu üretebiliriz. Çok yerinde bir anlaşma.
    Cevapla
  • servet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bunlara teknoloji verdi ve bunlar rusları sattı.Güven olmaz
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bunlara teknoloji vermedi. Sovyetlerin kurduğu sanayii altyapisinin bir kismi onlarin elinde kaldi Sovyetler dagilinca. O kadar da olsun o kadar yilki isgale karsi. Ama guven konusunda haklisin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek