Silah ambargosu kalkan İran Rusya'ya göz kırptı

İran Press internet sitesinin haberine göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Rusya'nın İran'ın savunma alanındaki başlıca ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Silah ambargosu kalkan İran Rusya'ya göz kırptı
Silah ambargosu kalkan İran Rusya'ya göz kırptı
GİRİŞ 22.10.2020 20:23 GÜNCELLEME 22.10.2020 20:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlık Sözcüsü Said Hatipzade, Birleşmiş Milletler'in (BM) İran'a yönelik silah ambargosunu kaldırmasıyla birlikte Tahran ve Moskova'nın bu alandaki iş birliğini geliştirebileceğini ifade etti. İran ve Rusya, Ortak Savunma İşbirliği Komisyonu çerçevesinde görüşmelere devam ediyor.

Hatipzade, BM silah ambargosunun kaldırılmasıyla birlikte İran'ın istediği askeri teçhizatı ve silahları herhangi bir yasal kısıtlama olmaksızın 'dost ülkelerden' satın alabileceğini söyledi. Bakanlık Sözcüsü, ABD'nin bu bağlamda İran'a yönelik tek taraflı yaptırım uygulama girişiminde bulunmasının uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve başarısızlığa mahkum olduğunu kaydetti.

BM Güvenlik Konseyi'nin 2015 tarihli İran nükleer anlaşmasını destekleyen 2231 sayılı kararı kapsamında, Birleşmiş Milletler'in İran'a yönelik silah ambargosu Pazar günü sona erdi. Ancak ABD yönetimi, İran'a yönelik tek taraflı yaptırımlar uyguladı ve diğer ülkeleri de İran İslam Cumhuriyeti'yle silah anlaşması yapmaktan kaçınmaları yönünde tehdit ediyor.

YORUMLAR 3
  • Bayraktar TB-2 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin son zamanlarda SİHA'larla yaptığı operasyonlar dünyayı korkuttu. Özellikle küreselcileri korkuttu. Ermenistana silah yardımı yapabilsin, kendisi de Türkiye'ye silahlanabilsin diye İrana ambargoyu birden kaldırdılar. İçerideki Bizans artıkları görün artık gerçekleri, Türkiye doğru yolda. Arada bir tökezlemek doğru yolda olduğumuz gerçeğini değiştirmez. Reise destek olun. 100 senede bir böyle bir lider gelir. Bizans artığı Sabetayist-Rum-Ermeni kriptosu medyanın ve yoldaşlarının yalanlarına kanmayın. Dünya krizde şuan, her şeyin güllük gülistanlık olmasını beklemeyin.
    Cevapla
  • bora 3 yıl önce Şikayet Et
    irana silah amborgosunun kaldirilmasi cok ilginc kesin Turkiyenin guclu olunmasi istenmiyor.veya turkiyeye karsi tehdit olusturulmak isteniliyor
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum size etrafimizda hiç dost ülke yok Türkiye şahlandıkça önümüzü kesmek için bur birine düşman olanlar bile dost oluyor israille arabistan bae mısır ve kıbrıs bile ama artık çok geç Turkiye yi durdurumazlar yeterki içimizdeki vatan HAİNLERİNE ve ajanlara dikkat etsinler pkk nerdeyse bitmek üzere ama başka bir şey çıkarırlar zamnında sağ sol diye kardeşi kardeşe vurdurdular onu bitirdiler pkk hortladı simdi de başka plan peşindeler Çok dikkat etmeliyiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı