Trump, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerini tebrik etti

Donald Trump, ABD aracılığıyla gerçekleşen Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki geçici insani ateşkes sebebiyle iki ülkenin liderlerini tebrik ettiğini açıkladı.

Trump, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerini tebrik etti
Trump, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerini tebrik etti
GİRİŞ 26.10.2020 03:34 GÜNCELLEME 26.10.2020 03:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan yaptığı paylaşımla Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı Karabağ'da sağlanan geçici insani ateşkes nedeniyle tebrik ettiğini belirtti.

"EKİBİMLE GURUR DUYUYORUM"

Paylaşımında ekibiyle gurur duyduğunu da söyleyen Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Ateşkes yapmayı kabul eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e tebrikler. Birçok hayat kurtarılacak. Ekibimle gurur duyuyorum."

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA DUYURMUŞTU

ABD Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan'ın 26 Ekim sabah 08:00'den itibaren geçerli olacak geçici insani ateşkeste anlaştığını duyurmuştu.

Bakanlık açıklamasında şunları ifade etmişti:

"Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 24 Ekim’de ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun ile görüştü ve ülkelerinin 10 Ekim Moskova’da varılan insani ateşkesi yerine getirme ve uyma taahhütlerine bağlı olduğunu doğruladı.”

 

YORUMLAR 3
  • serhan 3 yıl önce Şikayet Et
    senin seçimin yok mu? gerçi gelecek olan bundan beter, bu adamın kalmasını isteyeceğim aklımın ucundan geçmezdi
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurtarıcı USA yine iş başınday dı ki Tutmadı ! ... eskiler derki iyi yoğurt ancak iyi mayayla tutar!... 30 yıl oldu nerdeydi Rus ve USA!.. geçin bunları ... ERMENİ ATEŞKESİ ihlal bile etti..... Kurtarıcı USA kendi işine baksın..
    Cevapla
  • Ylmz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili abd bay tramp işler tıkırında galiba kavganın seyri değişti dünyanın gözü üzerimize bu tarafa çevrildi herkes başka meşakkati girdi unutuldunuz değilmi. Ay kız abd eyi biriymiş baksana adamlar geçim derdinde derler. Bu arada suçunuz arada kaynar gider değilmi unutulur.aslinda bir bakıma geçmişe sünger çekmeli cunki kavganın sonu yok.ancak birine etme yapma derken diğerinin canı yanıyor biryerlerden tekrar kıvılcım oluyor. Bitmez zırvaları biz dünyalıların
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor