Rusya'dan Türkiye-Yunanistan arasında arabulucu açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Türkiye'nin çabaları sayesinde Libya'da ateşkesi sağlamanın mümkün olduğunu, Moskova ve Ankara’nın ülkedeki siyasi dönüşümlerin başlatılması amacıyla tarafların tutumlarını daha da yakınlaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Rusya'dan Türkiye-Yunanistan arasında arabulucu açıklaması
Rusya'dan Türkiye-Yunanistan arasında arabulucu açıklaması
GİRİŞ 26.10.2020 16:16 GÜNCELLEME 26.10.2020 16:16

Yunan haber ajansı ANA – MPA’ya konuşan Lavrov, Rusya ve Türkiye'nin çabaları sayesinde Libya'da ateşkesi sağlamanın başarıldığını, Moskova ve Ankara’nın ülkedeki siyasi dönüşümlerin başlatılması amacıyla tarafların tutumlarını daha da yakınlaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN AÇIKLAMASI

“Şu anda Rus ve Türk uzmanlar, Libya'da çatışan tarafların uzlaşması konusunda katkıda bulunuyor. Ortak çabalarla ateşkesin tesis edilmesinin yanı sıra ülke ekonomisinin kilit kolu olan petrol sektöründeki faaliyetlerin yeniden başlatılması mümkün oldu” diyen Lavrov, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarına ve Berlin Konferansı kararlarına istinaden siyasi dönüşümleri başlatmak amacıyla çatışan tarafların müzakere tutumlarını yakınlaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü