Fransa'da Macron'u yerin dibine soktular: Alay konusu olduk!

Fransa'da eski Cumhurbaşkanı adayı, aşırı sol hareket 'Boyun Eğmeyen Fransa'nın lideri ve milletvekili Jean-Luc Melenchon, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tartışmasında destek vermeyeceğini ifade ederken, Macron'un durumun kontrolünü tamamen kaybettiğini belirtti.

GİRİŞ 26.10.2020 19:07 GÜNCELLEME 26.10.2020 19:07
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Bouches-du-Rhone bölgesi milletvekili Melenchon, France "Inter" radyosuna verdiği mülakatta, daha önce Macron’u defalarca desteklediğini ancak artık yapabileceği en iyi şeyin sessiz kalmak olacağını dile getirdi.

 

 

Fransa Cumhurbaşkanının, Suriye ve Libya’da karşı karşıya geldiği Türkiye ile niye NATO’da müttefik olduğunu sorgulamadığını ileri süren Melenchon, "Dün akşam Cumhurbaşkanı (Macron) kimsenin sebebini anlamadığı bir dizi twit attı. Macron durumun kontrolünü tamamen kaybetti." ifadelerini kullandı.

"FRANSA ALAY KONUSU OLDU"

 

 

Aşırı solcu lider, "Cumhurbaşkanı şimdi destek dilenmek yerine, stratejisinin ne olacağını düşünse iyi olur. Fransa alay konusu olmuş, (Macron) twit atmak dışında ne yapmayı planlıyor?" ifadelerine yer verdi.

Macron tarafından "İslamo-solcu" ya da "sol İslamcılar" olarak tanımlandıklarını hatırlatan Melenchon, "Sanırım bizim desteğimizi istemiyor." dedi.

Fransa'da 16 Ekim'de Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri derste öğrencilerine gösteren bir öğretmenin başının kesilerek öldürülmesi üzerine, Macron büyük bir kısmının İslam'ı ve Müslümanlar'ı hedef alan açıklamaları ile Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin binaların duvarlarına yansıtılması, İslam dünyasında tepki ve protestolarıyla karşılaşmıştı.

Katar, Kuveyt, Cezayir, Sudan, Filistin ve Fas'ın yanı sıra birçok ülkede Fransız ürünleri boykot edilmeye başlanmasının yanı sıra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da "Şimdi ben, buradan milletime sesleniyorum. Nasıl ki Fransa 'Türk markalı mal satın almayın' diyorsa ben de şimdi buradan milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları sakın almayın." ifadeleriyle boykot çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 97
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransız mallarını almayalım da patenti Fransız Türkiye de üretiliyor çalışanlar bu ülkenin insanları iş yok diye çıkış verseler yine arada kalan işçiler devlet niye Fransız mallarına ithalat yasağı getirmiyor
    Cevapla
  • aga 3 yıl önce Şikayet Et
    Alamayalım da sayın Cumhurbaşkanım Fransız ürünlerinin çoğunu OYAK üretmekte. Bizim ordu da Mısır ordusu gibi maşallah üretime açık, hem de Fransızlarla. Daha önceki Fransa'ya karşı tepkilerin etkili olamamasında OYAK faktörü büyüktü
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sarı yelekli kardeşlerim neredesiniz ? hala şu Macron denen it gitmedi .
    Cevapla
  • Servet AZİM 3 yıl önce Şikayet Et
    Parmaklarının ucuna dikilen bi sarkozi vardı bu da onun gibi yalan olur
    Cevapla
  • Şinasi 3 yıl önce Şikayet Et
    Buradan sesleniyorum bütün market sahiplerine ne kadar Fransız malı varsa almayın sizlerden ricamız
    Cevapla
  • MEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir şarlatan lütfen kardeşlerim Fransız mallarını almayın bir ürün alırken üretim yerine bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık