Fransa'ya İran'dan İslam tepkisi

İran, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başta olmak üzere Fransız yetkililerin Hazreti Muhammed'i hedef alan karikatürleri savunmaları ve İslam karşıtı açıklamaları nedeniyle Fransa'nın Tahran'daki maslahatgüzarını, Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Fransa'ya İran'dan İslam tepkisi
Fransa'ya İran'dan İslam tepkisi
GİRİŞ 27.10.2020 10:49 GÜNCELLEME 27.10.2020 11:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fransız makamların Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürlerin yayımlanmasını ısrarla savunmalarının kınandığı belirtildi.

 

İRAN'DAN FRANSA TEPKİSİ

Açıklamada, Tahran yönetiminin Fransız makamların dünyadaki ve Avrupa'daki milyonlarca Müslüman'ın duygularını yaralayan adımlarını kınadığı ve bunun "kabul edilemez" olduğunu Fransa Maslahatgüzarı Florent Aydalot'a ilettiği kaydedildi.

FRANSA VE MACRON ÖFKESİ

Birçok Arap ülkesinde Hz. Muhammed Peygambere yönelik çirkin karikatürlere ilişkin açıklamalar nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a öfke büyüyor. Hafta sonu ve dün birçok ülkedeki mağazalarda Fransız ürünleri boykot edildi. Macron'un resimleri ise ateşe verildi.

Fransa'da eski Cumhurbaşkanı adayı ve muhalefet lideri Jean-Luc Melenchon, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tartışmasında destek vermeyeceğini açıkladı. Melenchon, "Macron durumun kontrolünü tamamen kaybetti" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Görüş34 3 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın
    Cevapla
  • Kırsehirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle adam olun da Fransız mallarını almayın. Başta Citroen ve Peugeot olmak üzere tüm Fransız markalarına ciddi boykot gelmeli. Dinine ve vatanına bağlı olanlar bunlara prim vermemeli.
    Cevapla
  • Baloglan 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Irana karşi yaptirimlar var ve Iran bati ülkelerinnen heç bir şey almiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir