Doğu Kudüs'teki Ortodoks Başpiskoposu'ndan Müslümanlara yönelik hakaretlere tepki

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'teki Rum Ortodoks Başpiskoposu Atallah Hanna, Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerin Fransa'da bazı binaların cephelerine yansıtılmasına tepki gösterdi. Hanna, “Müslüman kardeşlerimize hakaret etmek, tıpkı dünyamızdaki tüm dinlerde tüm dini sembollere hakaretler etmektir. Hakaretler, bütünüyle ve ayrıntılı olarak reddettiğimiz ve kınadığımız bir konudur” dedi.

Doğu Kudüs'teki Ortodoks Başpiskoposu'ndan Müslümanlara yönelik hakaretlere tepki
Doğu Kudüs'teki Ortodoks Başpiskoposu'ndan Müslümanlara yönelik hakaretlere tepki
GİRİŞ 27.10.2020 13:47 GÜNCELLEME 27.10.2020 13:47
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un desteğiyle şiddetlenen Müslümanlara yönelik baskılar artmaya başladı. Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerin Fransa'da bazı binaların cephelerine yansıtılmasına tepki bu kez Ortodoks camiasından geldi.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'teki Rum Ortodoks Başpiskoposu Atallah Hanna, Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerin Fransa'da bazı binaların cephelerine yansıtılmasına tepki gösterdi. Atallah, Müslümanlara yönelik hakaretleri teşvik eden Macron’u da kastederek “Kışkırtıcı ve nefret söylemini kaynağı ne olursa olsun ve kim teşvik ederse etsin reddediyoruz” dedi.

“HAKARETLERİ BÜTÜNÜYLE KINIYORUZ”

Hanna, “Müslüman kardeşlerimize hakaret etmek, tıpkı dünyamızdaki tüm dinlerde tüm dini sembollere hakaretler etmektir. Hakaretler, bütünüyle ve ayrıntılı olarak reddettiğimiz ve kınadığımız bir konudur” dedi.

“NEFRET SÖYLEMİNİ KİM TEŞVİK EDERSE ETSİN REDDEDİYORUZ”

Facebook hesabından açıklamalarda bulunan Hanna, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Müslüman kardeşlerimize hakaret etmek, tıpkı dünyamızdaki tüm dinlerde tüm dini sembollere hakaretleri reddettiğimiz gibi, bütünüyle ve ayrıntılı olarak reddettiğimiz ve kınadığımız bir konudur. Bütün insanlar, Allah'ın yarattığı tek bir insan ailesine aittir. Ve Allah, yarattığında insan ve insan ayrımı yapmamıştır. Bu nedenle, Kudüs şehri civarından başlattığımız çağrımız, dünyamızdaki tüm dinlere mensup herkese yöneltiyoruz. Sevgi, hoşgörü, çerçevesinde insanlığın kardeşlik ilkesinde yaşaması için çalışmak zorundayız. Kışkırtıcı ve nefret söylemini kaynağı ne olursa olsun ve kim teşvik ederse etsin reddediyoruz. Nefret söylemi, manevi, insani ve vatansever değerlerimizle çelişen bir söylemdir. Bu Doğu ve özellikle Filistin'deki Hıristiyanlar ve Müslümanlar, dostluk ve insan kardeşliği kültürünü kutsayarak her türlü iğrenç ve nefret söylemleriyle yüzleşmeli ve harekete geçmeliyiz." Her zamankinden daha fazla birlik içinde olmalıyız. Bizi parçalamayı, saflara ayırmayı birbirimizi bölmeye ve kışkırtmayı amaçlayan tüm komploları engellemek için çalışmalıyız.”

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • Mustafa NUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim sayın papazı. Dünyada huzura ihtiyacımız var. Bunun için dinler arası savaş değil dinler arası barış gerekiyor. Bunu sağlamak için tüm din mensupları barış için el ele vermeliyiz.
    Cevapla
  • doğrucu 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun ve bu papaza iman versin Islamla sereflendirsin.
    Cevapla
  • Bozkurtlar 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorumum eksik oldu. Makron denen yahuoi uşağı aleğını denk el hepdo nuz ile hepten hapı yutersın. Tutarsız dengisiz yularlı.
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    yazdıklarını okuyabiliyormusun
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu birde istanbuldaki ortadox papazi yapsin bakalim..! yunanFisdaki papazlar yapsin bakalim bakin ne kadar sesizler.! bosna hersekdede sesizdiler..islam Türk müslüman dü$manligi bunlarin ruhlarinda kanlarinda var.
    Cevapla
  • berber necat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu orada bir berber yok mu. Tıraş ettirin bu adamı hayrına
    Cevapla
  • Bir Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakal birakmak Islamda oldugu gibi Yahudi ,ortodoks vs gibi baska dinlerde de sünnettir. Zaten Islam da yahudiligin köküdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu