Türkiye'deki Fransa vatandaşlarına güvenlik uyarısı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı Müslüman ülkelerde yaşayan vatandaşlarına güvenlik uyarısında bulundu.

Türkiye'deki Fransa vatandaşlarına güvenlik uyarısı
Türkiye'deki Fransa vatandaşlarına güvenlik uyarısı
GİRİŞ 27.10.2020 15:13 GÜNCELLEME 27.10.2020 15:21
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Fransa, derste Hz. Muhammed karikatürleri kullanan bir öğretmenin öldürülmesinin ardından yurt dışında yaşayan vatandaşlarına uyarıda bulundu.

 

 

FRANSIZLARA UYARI

Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesindeki seyahat ve güvenlik duyuruları güncellenerek Türkiye, Endonezya, Bangladeş, Irak ve Moritanya İslam Cumhuriyeti'ne yönelik yeni güvenlik uyarısı yapıldı. Uyarıda, bu ülkelerde yaşayan Fransa vatandaşlarına "daha dikkatli olmaları" çağrısında bulunuldu.

 

 

Uyarıda, bu ülkelerde yaşayan vatandaşların Hz Muhammed karikatürlerini göstermekten kaçınması ve kalabalık yerlere girmemesi istendi. Uyarıda ayrıca "seyahatlerde ve turistik yerlerde çok dikkatli olunması" çağrısı yapıldı.

FRANSA'DA İSLAM DÜŞMANLIĞI

Fransa ile Türkiye arasındaki gerginlik dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mallarına boykot çağrısı yapmasıyla yeni bir boyuta taşınmıştı. Gerginlik, Erdoğan’ın Macron’un Hz. Muhammed karikatürlerinin gösterilmesinden vazgeçilmeyeceğini ve İslamcı çevrelere yönelik tedbirlerin sıkılaştırılacağını açıklamasının ardından Erdoğan’ın "Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var" sözleriyle tırmanmıştı.

Fransa, Ankara Büyükelçisi’ni istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmış, bir çok Avrupa ülkesi Erdoğan’a tepki göstermişti.

YORUMLAR 15
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki fransızları merak etmesinler. Oradaki taşkınlıklarını burada yapmadıkları müddetçe elleşmeyiz.
    Cevapla
  • #avşarın delisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme macaron. Onlar olabilecekleri en güvenli yerdeler.
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Fransa'da bulunan müslümanların can güvenliğinden endişe ediyoruz. Çünkü camiler kapatılıyor, müslümanlara baskılar uygulanıyor...
    Cevapla
  • ATILLA TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    esas fransadaki türklerin hayati tehlikede fraNSA EGER BIR SALDIRI OLURSA TÜM SORUMLULUK FRANSA DEVLETINE AITTIR TÜM MADDI MANEVI ZARALARI ÖDEMEK ZORUNDADIR
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme sen. Bizim dinimizde onlar Evvel Allah güvende. Asıl merak konusu, size olan arızalı güvende...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı