Ermenistan'a destek veren ünlülere protesto kampanyası

Azerbaycan vatandaşları, Dağlık Karabağ bölgesine saldıran Ermenistan'a destek veren bazı Hollywood oyuncuları, rapçiler ve moda dünyasından isimlere karşı sosyal medya üzerinden tepki kampanyası başlattı.

Ermenistan'a destek veren ünlülere protesto kampanyası
Ermenistan'a destek veren ünlülere protesto kampanyası
GİRİŞ 28.10.2020 12:16 GÜNCELLEME 28.10.2020 12:21
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletlerin (BM) "acil çekilin" kararına rağmen yaklaşık 30 yıldır Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal eden Ermenistan'a Hollywood oyuncuları dahil bazı ünlülerin destek vermesi, Azerbaycanlıların tepkisini çekti.

 

"RUHUNU SATAN ÜNLÜLER"

İşgalci taraf olmasına rağmen dünyaca ünlü sinema ve sanat dünyasının temsilcilerinin ''Ermenistan'a destek'' çağrısı üzerine, bazı vatandaşlar Twitter üzerinden, ''Ruhunu satan ünlüler'', ''Ermeni terörünü destekleme'' başlıkları altında söz konusu ünlüleri eleştiren ve ifşa eden paylaşımlarda bulundu.

 

Twitter'da hashtag paylaşımlarına isimleri yazılan ünlüler arasında, Hollywood dünyasından Mel Gibson ve George Clooney yer alırken moda dünyasının yeni yüzlerinden Loriv Harvey, Nav lakaplı Kanadalı rapçi Navraj Singh Goraya da Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde işgalci konumundaki Ermenistan'a destek çağrısından dolayı eleştirildi.

TEPKİLERİN HEDEFİ OLDULAR

California'da ünlülerin mücevhercisi olarak bilinen ve müşterileri arasında Ermeni asıllı Kim Kardaşyan'ın kocası Kanye West'in de bulunduğu Ben Baller da aynı nedenle Azerbaycan destekçilerinin tepkilerine hedef oldu.

Ünlü isimleri gerçekleri araştırmamak, haklı ile haksızı birbirine karıştırmakla suçlayan takipçileri, Ermenistan'ın Gence ve benzeri sivil yerleşim yerlerine saldırdığı, masum insanları öldürerek savaş suçu işlediği konusunda bilgilendirmelerde bulundu ve kendilerini yaptıkları yanlıştan dolayı özür dilemeye çağırdı.

CARDİ B ÖZÜR MESAJI YAYINLAMIŞTI

Ekim ayının ilke haftasında ABD'li rap sanatçısı Cardi B, Ermenistan'a maddi desteğe çağıran bir broşürü Instagram hesabından paylaşmış, Azerbaycanlı takipçilerinden gelen tepkiler üzerine, yaptığı destek çağrısını 15 milyon kişinin takip ettiği Twitter hesabı yayınladığı bir özür mesajı ile geri çektiğini duyurmuştu.

Grammy ödüllü sanatçı, ''Çok özür dilerim, araştırmamızı yapmadık'' başlığıyla yayınladığı sesli mesajında, paylaştığı broşüre Azerbaycanlı takipçilerinden çok fazla tepki gelince yaptığı hatanın farkına vardığını, Ermenistan'ın savaştığı ülkenin Azerbaycan olduğunu dahi bilmediğini söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep ölen öldürülen hor görülen hırpalanan Müslümanlar Suriye Irak Myanmar Afganistan Çin’deki Müslümanlar Bosna Yemen Hiç Müslümanlar hristiyan katlediyor mu Uyan ey islam ülkeleri birlik ol nerde bir müslümanın canı yandı islam ordusu hemen oraya sevk edilecek zulüm durdurulacak Haydi islam birliği islam ordusu
    Cevapla
  • Pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    hollywood'da hillary destekçisi onları satın almışlar zorla
    Cevapla
  • sözün özü 3 yıl önce Şikayet Et
    mel gibsonu adam zannediyordum, beş para etmezin tekiymiş, ermeni terörüne destek verenleri bende sildim. cehenneme kadar yolları var..
    Cevapla
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    Rapçi sanatçımı.Ulan ne sanatçısı.Bu Rapçi takımı genel de Ana Avrat söverek ritmle beraber konuşurlar.Müziklerinde nağme bile yoktur , bildiğin düz konuşma gibidir taş çatlasa 3 tane nota okurlar , oda zaten konuşurken herkesin ağzından çıkan nota.La Fa La Sol gibi mesela.Sanatçı ha!Bi sövde sanatını göreyim.Adam yerine koymayın bu itleri.
    Cevapla
  • Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Ūlke içinde nüfus verileri tahrip edilerek (özellikle darbelerden sonra ) kendini gizleyen kripto ermenilere dikkat edin. Harekete geçtiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!