Ağızlarındaki baklayı çıkardılar! Fransa'dan Türkiye itirafı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız ürünlerini boykot çağrısı Fransa'da geniş yankı uyandırdı. Peygamber Efendimize saldıran Charlie Hebdo'nun bu sefer Erdoğan'ı hedef alması Türkiye ve dünyadan büyük tepki çekti.

Ağızlarındaki baklayı çıkardılar! Fransa'dan Türkiye itirafı...
Ağızlarındaki baklayı çıkardılar! Fransa'dan Türkiye itirafı...
GİRİŞ 28.10.2020 20:10 GÜNCELLEME 28.10.2020 20:10
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Fransa'da hem sağ hem de sol eğilimli gazeteler, Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yönelik sarfettiği "zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var" sözleri ve Fransız ürünlerini boykot çağrısını eleştiren yazılar yayımlandı.

 

 

Aynı gazeteler, nefretle zikredilen Charlie Hebdo dergisine gösterilen tepkiyi de sütunlarına taşıdı.

Bunlardan biri olan Fransız Le Monde gazetesi Fransız siyasetçilerin açıklamalarındaki dehşeti görmezden geldi. Marie Jego imzalı bir makalede, Fransa'nın Türkiye'ye ve İslam dünyasına karşı düşmanca tavrının sebebi de itiraf edildi. 

 


'TÜRKİYE'NİN BÖLGEDEKİ NÜFUZUNU SINIRLANDIRMAK İÇİN BASKI KURUYOR'

Makalede "Türk Cumhurbaşkanı Fransız mevkidaşına olan saldırılarını artırınca pazar günü Fransız Büyükelçisi'nin Ankara'dan geri çağrılmasına sebep oldu. İmamların yerelde eğitimini dayatan Paris, Türkiye'nin din aracılığıyla etkisini yayma siyasetini sınırlandırıyor" denildi.

Böylece Fransa'nın Türkiye'nin bölgesinde artan nüfuzunu sınırlandırmak için Müslümanlara baskı kurduğu ifade edildi.

Aynı gazetede bugün yayınlanan bir başka makalede, Ayasofya'nın ibadete açılması aleştirildi. Erdoğan "Mustafa Kemal'in mirasını reddetmeye kararlı olan Recep Tayyip Erdoğan, 1920-1930 yıllarında Batı yanlısı yönelime son vermek istiyor" denildi.

YORUMLAR 77
  • cavit 3 yıl önce Şikayet Et
    daha yakin zamana kadar hayvanat bahcelerinde zencileri gösteriyorlardi, latin amerika ve afrikada incili verip madenlerini sömürdüler, ruandada belcikayla beraber katliama canak tuttular, fransa insan haklari, demokrasi ve inanc konusunda en son konusacak ülke
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah Reis Fransanın afrika sömürüsüne takoz koyunca bunlar domuza döndü inşaAllah Rabbim hepsini koronaya verirde kgeberirler inşaAllah.
    Cevapla
  • boybeyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısasa kısas fdaha doğru olmaz mı?
    Cevapla
  • adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    lanet olsun sizin demokrasinize sizin insanlığınıza siz katlettiğiniz ülkelerin parasını çalan hırsız katillersiniz
    Cevapla
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizde burda fransız okullarına türkiyede faaliyet gösteren vakıflara sözde fransız yardım kuruluşlarına stk lara baskı yapın yeni şartlar getirin. Kendi hükümlerinizi koyun zorlaştırın. Ama yemez siz yapamazsınız bunları . Hep aynı laflar. Bize yakışmaz biz büyük devletiz biz müslümanız. Bu halkın haysiyeti onuruyla oynuyorsunuz uluslar arası arenada küçük ve aciz düşürdüğünüzün bilmem farkındamısınız. Biz böyle ağlayan sürekli olayları halkına şikayet eden bir devlet istemiyoruz. Laf salatası yapmanıza kınamayada gerek yok. Yani kısacası kaba tabirle kodunmu oturtan bir devlet istiyoruz içte ve dışta. Devlet eger ağlamaklı suratının haricinde sert bir yüzü varsa artık bunu göstersin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!