Fransa'dan Macron'a 'iç savaş' uyarısı!

Fransız Milletvekili Clementine Autain, sürekli olarak İslam'ı ve Başkan Erdoğan'ı hedef alan Macron'un söylemleri yüzünden ülkede mantık ve evrensel aklın yerine kin ve intikam duyguları oluşmaya başladığını belirterek, 'Bu yapılanlar böyle bir iklim içinde bulunduğumuz devasa sorunları çözmez. Ancak iç savaşa sürükler.' dedi.

Fransa'dan Macron'a 'iç savaş' uyarısı!
Fransa'dan Macron'a 'iç savaş' uyarısı!
GİRİŞ 28.10.2020 20:04 GÜNCELLEME 28.10.2020 20:04
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un son dönemde İslam karşıtı tutum sergilemesi ve siyasetçilerin Müslümanları hedef alan sözleri, ülkenin en çok konuşulan gündemi oldu.

 

 

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketinden (LFI) Milletvekili ve gazeteci Autain, Le Monde gazetesindeki yazısında, 16 Ekim'de öğretmen Samuel Paty'nin öldürülmesinin ardından ülkede başta eski Başbakan Manuel Valls olmak üzere siyasetçilerin birlik oluşturmak yerine Müslümanlara yönelik hakaretlerde bulunmayı tercih ettiğini belirtti. 

"ÜLKEMİZ ÖZGÜRLÜKLERİ VE DEMOKRASİYİ AYAKLAR ALTINA ALIYOR"

 

 

Terörle mücadelenin duyguyla değil akılla yürütülmesi gerektiğine dikkati çeken Autain, "Fransa, kontrolü kaybetmek üzere. Ülkemiz özgürlükleri ve demokrasiyi savunmak adına özgürlükleri ve demokrasiyi ayaklar altına alıyor. Fransa'daki tartışmalar aşırı sağcı fikirlerin yarışmasına döndü." ifadesini kullandı.

Autain, ülkede başörtüsünün yasaklanmasının ve marketlerde helal yiyeceklerin bulunduğu reyonlara son verilmesinin istendiğini anımsattı. 

"İÇ SAVAŞA SÜRÜKLER"

Ülkede mantık ve evrensel aklın yerine kin ve intikam duyguları ile özgürlükleri kısıtlayan yasaların hakim olmaya başladığına işaret eden Autain, "Böyle bir iklim içinde bulunduğumuz devasa sorunları çözmez. Ancak iç savaşa sürükler." değerlendirmesinde bulundu.

Autain, sosyal medyada şiddetin katlanarak arttığını belirterek, "Ülkemiz her geçen gün biraz daha faşizm öncesi bir topluma benziyor." ifadesine yer verdi.

Arap dünyasında Macron'un İslam karşıtı açıklamalarına tepkiler sürerken, Fransız ürünlerine yönelik boykot çağrıları da yükseliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupa sona doğru yaklaşıyor. biz daha yeni başlıyoruz.
    Cevapla
  • Hazal 3 yıl önce Şikayet Et
    bu siyonistlerin oyunu macron piyon ve oyun başlatan olarak görülüyor. amaç hilal ve haç ı karşı karşıya getirmek gerisini artik siz düşünün
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Haydi inşallah..Hemde Hiç görülmemiş şekilde İç savaş çıksın
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin, insallah
    Cevapla
  • Türkiye Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    fıransada insanların yarın için hayat garantisi yok mal kon bence piyon
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Araplar dini rivayet ve gelenekten aktarılan kitaplardan öğreniyorlar. Tüm islam dünyası aslında fırka, hizip ve sınıflar dinine tabi. Bu yüzden müslümanlar birlik olamıyorlar.
    Cevapla
  • Raif 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaw he he ...gerkekten çok sacmalamissin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri