Rus Devlet Başkanı Putin'den Karabağ-Türkiye görüşmeleri açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'nden Karabağ'daki çözüm görüşmelerine ilişkin açıklama geldi. Açıklamada Putin "Görüşmelerde Türkiye dahil bir çok ülke yer almalı" denildi.

GİRİŞ 29.10.2020 16:31 GÜNCELLEME 29.10.2020 16:55
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'nden Karabağ'daki çözüm görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

 

Açıklamada Putin, "Karabağ görüşmelerinde Türkiye dahil birçok ülke yer almalı" ifadelerini kullandı.

"UZUN VADELİ ÇÖZÜM İÇİN"

Bölgede uzun vadeli çözümün sadece Ermenistan ile Azerbaycan'ın çıkar dengesinin gözetilmesi halinde sağlanabileceğini kaydeden Putin, "İlk etapta askeri faaliyetler sonlandırılmalı, can kayıplarına son verilmeli, müzakere masasına oturulmalı ve Türkiye de dahil AGİT Minsk Grubu'ndaki birçok ülkenin katılımıyla eş başkanlar Rusya, Fransa ve ABD tarafından hazırlanan teklifler temelinde görüş birliği ve çıkar dengesi sağlanmalı. Bunu yapabiliriz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleşen AK Parti grup toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "Karabağ sorununu birlikte çözelim" önerisinde bulunduğunu açıklamıştı.

Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmede Rus liderden Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşmesini istediğini söylemiş, kendisinin de Azerbaycan lideri İlham Aliyev ile görüşebileceğini aktarmıştı.

BÖLGEDEKİ ATEŞKES SÜRECİ

Dağlık Karabağ'da bir ayı aşkın süredir Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için operasyon yürütüyor. Operasyonlarda büyük bir ilerleme kateden Azerbaycan ordusu işgal altındaki bölgeleri teker teker Ermeni güçlerinden arındırıyor.

Çatışmalar süresince biri Rusya'nın biri ABD'nin arabuluculuğunda üç ateşkes girişimi olmuş ancak girişimler Ermeni tarafının hukuk tanımaz saldırıları sonucunda bızulmuş, çok sayıda sivil yaşamını yitirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 62
  • Gerçeğin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabagdaki işgalci ermeni teröristlerin tamamı imha edilmeden operasyona ara verilmemelidir Azerbaycanin özgürlük mücadelesi devam etmelidir
    Cevapla
  • Bamsi 3 yıl önce Şikayet Et
    Boluda ahci cok olmasina karsin bolunun kendine has bir yemegi yok restarontlara gittigimde bana kiymali pide verelim diyorlar çok ilginc
    Cevapla
  • Hamsi'ye 3 yıl önce Şikayet Et
    sana çok bile şükür et onu da bulamayanlar var. Nasibin neyse onu yersin Bolu da olman guru muamelesi görmen anlamına gelmiyor. Mideni büyüteceğine aklını fikrini büyüt .. Ayrıca ahçı değil aşçı. Kıymalı pidenin sadece pidesine çok şükür eden insanlar var bu dünyada.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Putin burda şifreli konuşuyor.demek istiyor biz tekbaşımıza neden Türkiye'yi azerbaycanı karşıma cephe alayım ermenistanı savunan ülke çok onlar neden taşın altına elini sokmuyorlar demek istiyor.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    bir çok değil türkiye rusya ...nokta putin zırvalamaya başlama
    Cevapla
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    biz daha öncede dedik.putin türkiye ile bu meseleyi çözer turkiyesiz bu mesele bir otuz yıl daha surer diye. nihayet anladılar. türkiye bölgesinde güç gösterisi yapan degil bolgesinde barış huzur sağlayan ve isteyen bir ülkedir. yoksa şu anda iranda israil amerika askerleri raki içiyordu. rusya ekmege muhtac bırakılmıştı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı