Rusya'dan Ermenistan'ın yardım talebine ret!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Rusya'dan tekrar yardım talep etmesine yanıt olarak, çatışmaların Ermenistan toprağında olmadığını hatırlattı.

Rusya'dan Ermenistan'ın yardım talebine ret!
Rusya'dan Ermenistan'ın yardım talebine ret!
GİRİŞ 31.10.2020 16:20 GÜNCELLEME 31.10.2020 16:20
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup göndererek, Rusya'nın Ermenistan'a nasıl bir destek verebileceği konusunda istişarelerin başlatılmasıyla ilgili çağrısı değerlendirildi.

 

 

Rusya'nın Ermenistan ile 1997’de imzaladığı Dostluk, İş birliği ve Karşılıklı Destek Anlaşması'na atıfta bulunulan açıklamada, "Anlaşma doğrultusunda Rusya, çatışmalar doğrudan Ermenistan toprağına geçerse Erivan'a gerekli desteği verecektir. Dağlık Karabağ’da devam eden çatışmanın taraflarına ivedi ateşkes çağrımızı yineliyoruz." denildi. 

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 200 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı. 

YORUMLAR 34
  • SEZGİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşağalık korkaklar,siz ancak sivilleri öldürürsünüz
    Cevapla
  • Bozkurtlar 3 yıl önce Şikayet Et
    Son taşnak domuzu karabağdan def olana kadar barış yooooooooook
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Mayını var tuzağı pususu var bu işler klavyeden yazmaya benzemez Mehmetçikler zarar görmeden yapılacak en az zaiyatla inşallah
    Cevapla
  • hayri 3 yıl önce Şikayet Et
    kibris gibi olmasin en hizlisekilde gide bildigi kadar gitmeli bunlar guven olma haliyi hasiz yapabilirler
    Cevapla
  • Sabırsız millet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ne bekliyorsunuz bölge dağlık ve sonuçta bölgede hala halk var hepsi kaçmadı Biz Müslümanız ve Türküz akıllı hareket ediyoruz karşımızda da ordu var ne kadar güçsüz olsalarda akıllı hareket etmek lazım herşey vaktine gebedir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi