Wilders'in eski yol arkadaşından Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrısı: O'nu koruyup takip etmeliyiz

İslam düşmanı Hollandalı Irkçı Geert Wilders ile uzun yıllar siyaset yapan ve bir kaç yıl önce Müslüman olan Arnoud Van Doorn, son dönemde Batı'da yaşanan ırkçılık ve İslam düşmanlığını değerlendirdi. Doorn Cumhurbaşkanı Erdoğan için İslam dünyasının ve Avrupa'daki Müslümanların liderlik rolünü üstlendi. İşte Fransa'yı da rahatsız eden bu. Bir arada kalarak Erdoğan'ı koruyup izlerini takip etmeliyiz" dedi.

Wilders'in eski yol arkadaşından Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrısı: O'nu koruyup takip etmeliyiz
Wilders'in eski yol arkadaşından Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrısı: O'nu koruyup takip etmeliyiz
GİRİŞ 02.11.2020 12:20 GÜNCELLEME 02.11.2020 12:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hollandalı ırkçı siyasetçi Geert Wilders ile uzun yıllar partide yol aradaşlığı yapan Arnoud Van Doorn, geçtiğimiz yıllarda İslam'ı seçmişti. Doorn İslamofobi’yi, Batı’daki İslam ve Türkiye algısını değerlendiren önemli açıklamalar yaptı. 

 

 

Özellikle Avrupa'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a beslediği düşmanlığı değerlendiren Doorn, "Türkiye, Batı'nın baskılarından sıyrılıp bölgede lider oldu. Erdoğan, İslam dünyasının ve Avrupa'daki Müslümanların liderlik rolünü üstlendi. İşte Fransa'yı da rahatsız eden bu. Bir arada kalarak Erdoğan'ı koruyup izlerini takip etmeliyiz" dedi.

İSLAM'DAN ÖNCE MÜSLÜMANLIĞA BAKIŞ AÇISI

 

 

Arnoud Van Doorn, Müslüman olmadan önce İslam'a bakış açısının nasıl olduğuna ilişkin şu sözleri söyledi:

"Birçok batı Avrupalı gibi, İslam’ın kadınları hor gören ve terörü doğuran kötü bir din olduğunu düşünüyordum. Medyadan okuduğunuz ve siyasi partilerden duyduklarınız asla bir bahane değil. Çünkü kendi bilgi edinmenizden kendiniz sorumlusunuz. Benim de Müslüman olmadan önce İslam’la ilgili görüşlerim tek taraflıydı. Batı’da hâlâ birçok insan böyle düşünüyor."

"İSLAMOFOBİ ENDİŞE VERİCİ BOYUTTA"

Doorn, Avrupa başta olmak üzere Bat'da artış gösteren İslam düşmanlığı ve İslamofobi için de "endişe verici" değerlendirmesinde bulundu.

"Ne yazık ki İslamofobi şu an Avrupa’da; özellikle Hollanda’da büyük bir tırmanışta ve bu çok endişe verici. İnsanlar İslam’la ilgili saptırılmış bilgileri İslam karşıtı medyadan öğreniyor. Oysa Müslümanlardan öğrenmeliler. Her zaman bir camiye gidip imamla konuşabilir, Kuran-ı açıp okuyabilir ya da internetten İslam diniyle ilgili araştırma yapabilirsiniz. En eğitimli insanlar bile genel medyadan ve siyasi görüşlerden etkilenebiliyorlar. Bu adeta bir sürü psikolojisi."

BATI MEDYASININ TUTUMU

İslam düşmanlığını körükleyen en önemli etkenlerden birinin de batı medyası olduğuna dikkat çeken van Doorn şu ifadeleri kullandı:

"Küresel medya Müslümanlarla ilgili olaylara hiçbir şekilde objektif yaklaşmıyor. Örneğin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda bile gördükleri tek şey Hıristiyanlar (Ermenistan) ve Müslümanlar (Azerbeycan) arasında bir kapışma olduğudur. Birleşmiş Milletler Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ bölgesini Azerbaycan’ın toprakları olarak tanıyor. Azerbaycan Birleşmiş Milletler tarafından tanınan hakları çerçevesinde topraklarını savunuyor. Fakat garip bir şekilde medya bu gerçeği tamamen görmezden geliyor ve ikiyüzlü davranıyor. Bunun sebebi Azerbaycan’ın Müslüman olması ve Türkiye tarafından desteklenip korunmasıdır."

SINIRI ÇOKTAN AŞTILAR

"Avrupa’da yükselen İslamofobi çok rahatsız edici ve endişe verici. Sanki geçmişten hiçbir şey öğrenmemiş gibiyiz. Dinlerin yanlış olduğu söyleniyor. Şu an Hazreti Muhammed’le ilgili yapılan karikatürler Hazreti Musa ve İsa’ya da yapıldı. Düşünce ve konuşma özgürlüğünün bir limiti vardır. Konuşma özgürlüğü açıkça insanlara saldırmak ve kalplerini kırmak için kullanılmamalı. Konuşma özgürlüğü kendi görüşünü savunmakla ilgili ancak nefret yarattığınızda, insanları üzdüğünüzde kızdırdığınızda ve İslamofobi’yi yaymaya çalıştığınızda durması gerekir fakat Batı durma noktasını çoktan geçti. Bunun medeniyetle hiçbir alakası yok."

Milat Gazetesi'nden Özlem Doğan'ın gerçekleştirdiği röportajda van Doorn'un ifadeleri şu şekilde:

CHARLİE HEBDO PROVOKASYONU

"Benim düşünceme göre de provokasyon yapmaya çalışıyor çünkü Müslümanları incitip kızdırdıklarını biliyor. Olası saldırıları kullanıp Müslümanlara karşı daha çok yasa ve kanun çıkarıyor. Planlanmış olsun ya da olmasın her saldırıdan sonra yeni yasalarla Müslümanları daha çok sindirmek ve bastırmak için kullanıyorlar. Şu an Fransa’da olan da bu. Çünkü Macron Charlie Hebdo saldırısından sonra bunu yaptı. Oysa Fransa’nın geçmişinde Müslümanlara kötü davranma ve vahşet var. Eğer soykırımdan bahsedecek olacaksak Fransa Cezayir’de en büyük soykırımı yaptı, bu ikiyüzlülüktür."

ERDOĞAN'LI TÜRKİYE LİDERLİĞİ ÜSTLENDİ

-Avrupa’daki İslamofobik tutuma en güçlü ses Türkiye’den çıkıyor. Batı bu çıkışı nasıl okuyor?

"Batılı milletler Türkiye ve diğer İslam devletlerinin küçük ve güçsüz kalmasını istiyor. Avrupa’da Müslümanlara sürekli olarak ‘çok ses yapmayın, namazını kılın, caminize gidin yeter. Kendinizi eğitmeyin. Üniversiteye gitmeyin, ülkede yükselmeyin’ deniyor.  Ama Türkiye bu baskılara artık yeter dedi ve bölgede liderlik pozisyonunu aldı. Özellikle Erdoğan İslam dünyasının ve özellikle Avrupa’daki Müslümanların liderlik rolünü üstlendi. İşte Fransa’yı da rahatsız eden bu."

-Fransa’nın İslam ve Türkiye karşıtlığının altındaki asıl neden nedir?

"Fransa Türkiye’nin Suriye’den uzak durmasını, Yunanistan’la dalaşmamasını, Libya’dan çekilmesini istiyor. Oysa o ülkeler Türkiye’nin sınır ülkeleri peki bu durumda Fransa’ya ne oluyor anlaşılır gibi değil. Fransa’nın Yunanistan ve Libya ile ne alakası var, Suriye’ye neden karışıyor diye sorgulamıyorlar. Örneğin Türkiye Libya’da BM tarafından tanınan hükümete yardım ediyor ama Fransa karşı tarafta; darbeci Hafter’i destekliyor. Bu yüzden Avrupa’nın Fransa’yı eleştirmesi gerekirken bir bakıyoruz ki tam tersi oluyor."

GENÇLERE YATIRIM YAPMALIYIZ

-Müslümanlar olarak İslamofobi’nin önüne nasıl geçebilir ve kendimizi nasıl daha iyi ifade edebiliriz?

"Bunu profesyonel bir şekilde yapmalıyız. Ayrıca İslam dünyası zayıf çünkü liderlik konusunda eksiklik var ve bölünmüşüz. Yapılması gereken genç jenerasyona yatırım yapmak, onları eğitmek. Gelecek için liderler üretirken onların Müslüman kimliğini sağlam tutmalıyız. İslami kimliği kaybetmemek çok önemli. Türkiye neredeyse her yönden saldırı almasına rağmen liderlik konusunda Erdoğan çok iyi bir iş çıkartıyor. Bir arada kalıp Erdoğan’ı koruyup izlerini takip etmeliyiz. İslam dünyası da bunu yapmalı çünkü şu an Türkiye’de güçlü bir liderlik var ve bunu hepimizin koruması gerekir."

-Wilders’ı Hollanda’da kimse önemsemiyor

-Aşırı sağcı Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Geert Wilders’ın Erdoğan’ı hedef alan paylaşımı hakkındaki düşünceniz nedir?

"Artık Geert Wilders’ın bir önemi yok, genel siyaset tarafından dışarı itiliyorlar. Zaten muhalefet partisi yasa çıkartamıyor, önemsizler.  Onu dikkate bile almıyoruz. Seçimler yaklaşıyor ve ilgiye, gösterişe ihtiyacı var. İstediği de bu. Şu an yaptığımız gibi onu konuşup büyütürsek seçimlere doğru istediği o ilgiyi yakalamış olacak."

-Müslüman olduktan sonra çevrenizden size de baskı ve saldırı oldu mu?

"Bana özel bir saldırı yok çünkü zaten genel olarak İslam alemine saldırıyorlar ve Müslümanları bastırmaya çalışıyorlar. Tam anlamıyla saldırıya uğradım diyemem ama tabi beni de sevmiyorlar çünkü azınlık için başkaldırıyor ve kelimelerimle bu bastırılmaya karşı savaşıyorum. Bastırılmaya karşı savaşırsanız devletin gözdesi olmazsınız."

KAYNAK: MİLAT GAZETESİ
YORUMLAR 4
  • Fenerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun be adama reisi savunuyor bizim icimizdeki hainlerde reise karsi geliyorlar allah hainlerin belasini versin insallah
    Cevapla
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşimsin
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi ben şok. Bu adamı muhalefetin başına getirelim, en azından faydası daha çok olur zararı olmaz. Allah nasip etmiş, kurtulanlardan olur inşallah.
    Cevapla
  • Remzi tamaç 3 yıl önce Şikayet Et
    kendisini tebrik ediyorum önemli olun islamın ehli sünnet yolunda olması diger bozuk itikat guruplarından uzak durmasıdır bundan sonra ki hayatında Allah tan başarılar dilerim Not. Almanca ingilizce veya Holland ca ustad Bedüzaman Said Nursi hz kitaplarını okumasını veya mevlana celaleddin rumi eseri (mesnevi ) okumasını tavsiye ederim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal