ABD'den S-400'lere karşı F-35'leri koruyacak yasa hazırlığı

ABD'de senato, yeni nesil savaş uçağı F-35'lerin de aralarında bulunduğu ABD askeri teknolojilerinin S-400 gibi unsurlara karşı korunması için satış düzenlemesini sağlayacak yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışmalara başladı.

GİRİŞ 02.11.2020 14:14 GÜNCELLEME 02.11.2020 14:40
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

ABD, S-400'ler nedeniyle Türkiye'ye vermediği F-35 savaş uçaklarının tenolojilerini korumak için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. 

 

 

ABD'li Breaking Defense'in haberine göre Washington'da senatörler, özellikle Rus S-400 füze savunma sistemleri gibi F-35'ler için potansiyel tehdit unsuru olduğu düşünülen yabancı savunma sistemleri ve silahlar teknolojileri satın alan devletlere F-35'in de aralarında bulunduğu avcı uçakları ve yüksek askeri teknolojilerin satışına yasak getirilmesi için yasa tasarısı hazırlıyor.

SİLAH SATIŞINA ÖZEL KOŞULLAR

 

 

Tasarıyı hazırlayan isimlerden ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Eliot Engel, Ortadoğu ülkelerine silah satışında özel koşullar getirilmesini önerdi.

Engel'in önerisine göre F-35 satın alacak ülkeler bu uçakları kullanma planları hakkında Washington'a bilgi vermek zorunda olacak.

ABD İLE S-400 GERİLİMİ

Türkiye ABD'den satın almak istediği ve diğer ülkelerden de talepte bulunduğu halde kimsenin vermediği hava savunma sistemi alımı için Rusya ile anlaşmış, S-400'leri satın almıştı.

S-400'leri 16 Ekim'de ilk kez test eden Türkiye'ye ABD'den tepkiler gelmiş bu bağlamda yaptırım talebinde bulunulmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Clarke Cooper, Türkiye'ye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımıyla ilgili olarak yaptırımları 'kesin olarak düşündüklerini' açıklamıştı.

YORUMLAR 177
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    s400ler f35leri yakalayıp vurabiliyor ortaya çıkmasın diye satmıyrlar. s400le buradan geçen bir f35 düşürürsek bu sırrı açığa çıkartırız. otomatik vurduk bişi olmaz. israil habire uçuruyor birini indirelim sırrı ifşa edelim
    Cevapla
  • oben 3 yıl önce Şikayet Et
    artık uçağımızı da yaparız muhanet bizi teknoloji sahibi yapıyor
    Cevapla
  • Ben 3 yıl önce Şikayet Et
    Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış. Bizim için fırsat olsa bu. Daha iyisini yapsak.
    Cevapla
  • erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bizde S 400 yok bizdekiler S 500 yani korkmayın.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    satmayın tamam şöyle bir deneme yapalım en azından s400 f35 leri vurabilecekmi bir test atışı yapalım.s400ler f35 vurursa satmayın vuramazsa satın gitsin f35 bişeye yaramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler