Son dakika: Avusturya'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika: Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız." ifadesini kullandı. Ayrıca Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, yaptığı paylaşımda Viyana'da yaşayan Türk vatandaşlarını evlerinde kalmaları konusunda uyardı.

GİRİŞ 03.11.2020 02:03 GÜNCELLEME 03.11.2020 02:18
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Son dakika: Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir sinagog yakınlarında düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti 15 kişi yaralandı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 15 KİŞİ YARALANDI

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Avusturya İçişleri Bakanlığı, olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sinagog yakınlarında çok sayıda silah sesi duyulurken, saldırganın olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kronen Zeitung'un haberine göre polis, açılan ateşe karşılık verirken saldırgan kaçtı. Viyana polisi, yaptığı açıklamada saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisini vererek, saldırganı yakalamak için 'büyük bir operasyon' başlatıldığını kaydetti.

6 FARKLI NOKTADA SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Başkent Viyana'da 6 ayrı noktada silahlı saldırı düzenlendi. Avusturya medyasına göre, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerle polis arasında çatışma çıktı. Kaçan şüphelileri yakalamak üzere güvenlik güçleri kent merkezinde büyük çaplı bir operasyon düzenliyor.

VİYANA BÜYÜKELÇİSİ OZAN CEYHUN'DAN KRİTİK UYARI

Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Viyana'da yaşayan Türk vatandaşlarını uyararak, ''Viyana’daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terketmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz! Lütfen Viyana Polisi’nin açıklamalarını takip edin. Tehlike geçmedi! Hala teröristlerin masum insanlara saldırısı devam etmekte! Evde ya da bulunduğunuz mekanda kalın sokaklara çıkmayın! Polis “tehlike geçti” açıklaması yapmadan yaşamınızı tehlikeye atmayın.'' açıklamalarında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Viyana'da meydana gelen terör saldırısı sonucunda ölü ve yaralıların olduğunun üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. On yıllardır terörün her türlüsüyle mücadele eden Türkiye bu zor zamanda Avusturya halkı ile dayanışma içindedir." ifadelerine yer verildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 2 Kasım tarihinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi yaralanmıştı.

''AVUSTURYA'NIN YANINDAYIZ''

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın paylaşımında "Viyana'da yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere taziyelerimizi sunuyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Terörün her türüne karşı Avusturya'nın yanındayız. Terör belasına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Viyana’da gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, terörizmin karşısında ve Avusturya halkının yanındadır. Acınızı paylaşıyoruz.'' ifadelerinde bulundu.

AVUSTURYA İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN 'TERÖR SALDIRISI' AÇIKLAMASI

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki çatışmalara ilişkin İçişleri Bakanı Karl Nehammer, "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Nehammer, şehrin turistik bölgesi birinci Viyana’da polis ve saldırganlar arasında çıkan çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada detay paylaşmazken, "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız." şeklinde konuştu.

Öte yandan kamu yayıncı kuruluşu ORF’in İçişleri Bakanlığına dayandırdığı haberinde, olayda ilk belirlemelere göre bir polisin ağır yaralandığı, saldırganlardan birinin öldürüldüğü bir diğerinin ise yakalandığı bildirildi. 

Bu arada Viyana Ambulans Birimi Sözcüsü Daniel Melcher, Avusturya Haber Ajansı APA'ya yaptığı açıklamada, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, henüz bir net bir tespitin yapılamadığını duyurdu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, metro gibi toplu taşıma araçları hizmet vermiyor. Yerel basında yer alan bilgilere göre, henüz durum polis tarafından kontrol altına alınamadı, kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

AVUSTURYA BAŞBAKANI KURZ'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kurz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin zor saatler yaşadığını belirterek, bu zaman zarfında emniyet güçlerinin gösterdiği çaba için teşekkür etti. Başbakan Kurz, saldırıya ilişkin "Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor." görüşünü paylaştı.

Polisin saldırganlardan birini etkisiz hale getirdiğini vurgulayan Kurz, teröre karşı mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini ifade etti. Kurz, uluslararası toplumdan gelen dayanışma mesajlarına teşekkür ederek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 186
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Avusturya polisi orantısız güç kullanmamalı.Derin endişe duyuyoruz.
    Cevapla
  • zorbey 3 yıl önce Şikayet Et
    kedidir kedi.
    Cevapla
  • Duru 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın neresinde olursa olsun terör terördur. Sonuçta suçsuz insanlar ölüyor. Allah tahsiratlarini af etsin. Ailelerine sabir versin. Allah beterinden saklasin. İnşallah bir ders çıkarırlar. Tam viyana nin merkezinde yapmışlar. 1 vinayana türistik bir merkez.
    Cevapla
  • Osmanlı1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Gayrimsülimlere rahmet okunmaz bilmesmisin ? Sende Gayrimüsliminsen ayrı.
    Cevapla
  • SAF 3 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler sizleri avrupada sahalarda görmek isteriz yeter milletimizin verdiği şehitler yeter analarımız bacılarım çok ağladı darısı batının başına
    Cevapla
  • Tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Beslediğiniz kargalar gözlerinizi oymaya başladı darısı diğer karga severlerin başına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması