Viyana saldırısının ardından ulusal yas ilan edildi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün gece 4 kişinin öldüğü,17 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından ülkede üç günlük yas ilan edildi.

GİRİŞ 03.11.2020 12:44 GÜNCELLEME 03.11.2020 13:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün gece 5 kişinin öldüğü,17 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından ülkede üç günlük yas ilan edildi.

 

 

Avusturya İçişleri Bakanı Nehammer, basına yaptığı açıklamada, Başbakan Sebastian Kurz başkanlığında gerçekleştirilen özel oturumda, ülkede üç günlük yas ilan edildiğini belirtti. 

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR YAS İLAN EDİLDİ

 

 

Nehammer, kamu binalarının perşembe gününe kadar kapalı olacağını ifade ederek, " Öğleden sonra saldırıda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilecek. Avusturya Cumhuriyeti, çeşitlilik, diyalog ve birbirine saygı ülkesi olmuştur ve öyle olacaktır, 2 Kasım 2020 olayları ülkemizi daha da sarsmış ve etkilemiştir. Avusturya Cumhuriyeti olarak özgürlüğü, demokrasiyi ve bir arada yaşamamızın değerlerini kararlılıkla ve gerekli tüm araçlarla savunacağız" dedi.

Öte yandan yas kararı sonrası, federal binalar üzerindeki bayraklar yarıya indirilerecek.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün gece düzenlenen terör saldırısına ilişkin Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, terör saldırısına ilişkin son gelişmeleri açıkladı. Karl Nehammer, "Saldırgan terör örgütü DEAŞ sempatizanıydı. Şu an saldırgana ilişkin yoğun bir soruşturma sürüyor" ifadesini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Sakir. Österreich 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle türk degil yoksa yer yerinden oynardi tüm Austueyalilara gecmis olsun Terörün dini imani olmaz
    Cevapla
  • Remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    üç gün resmi kurumlara ulusal kafa dinleme tatili
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi işleri amaç müslümanlara karşı kin ve nefreti artırma.
    Cevapla
  • cemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ve sizin gibi zalimlerin müslüman dünyada ektiğiniz nefret tohumlarını düşündüğümüz zaman,sizin bu yaşadıklarınız bir hiç. Müslüman dünya 365 gün 6 saat yas ilan etse yetmez.Siz,birazda ektiğinizi biçiyorsunuz.Allah size daha beterini versin....
    Cevapla
  • Aras 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır bu topraklarda sizin teröre vermiş olduğunuz destekle hergün şehit veriyoruz. Burada olanlar insan değil miydi. Sizler canavarsınız bir gram acımasın daha beter olun inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!