Alman Bild gazetesinden Viyana kahramanı Türklere teşekkür

Viyana'da meydana gelen ve Recep Tayyip Gültekin ile Mikail Özen'in müdahaleleriyle daha da büyümesi önlenen terör eylemi sonrasında iki Türk ulusal kahraman ilan edilmişti. İki Türk için Alman Bild'in baş yazısında da teşekkür ifadelerine yer verildi.

Alman Bild gazetesinden Viyana kahramanı Türklere teşekkür
Alman Bild gazetesinden Viyana kahramanı Türklere teşekkür
GİRİŞ 04.11.2020 14:40 GÜNCELLEME 04.11.2020 14:40
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Viyana'da DEAŞ semaptizanı terör eylemine, iki Türk damga vurmuştu. Olaya müdahil olan ve can kaybının artışını önleyen Recep Tayyip Gültekin ile Mikail Özen Avusturya'da milli kahraman ilan edilmişti.

 

 

Avrupa basınında da geniş yankı uyandıran İki Türk hakkında Alman Bild'in baş yazısında da teşekkür ifadelerine yer verildi.

ALMAN BİLD GAZETESİ BAŞ YAZISI

 

 

Yazı gazetenin Başyazarı Franz Josef Wagner tarafından kaleme alındı. İki Türk'e teşekkür edilen o yazı şu şekilde:


 
"Terör saldırısı nedeniyle Viyana sokaklarında sandalyeler etrafa saçıldı, insanlar restoranlardan panik halinde kaçtı, dört kişi hayatını kaybetti ve 14 kişi ağır yaralandı. Terör saldırının yanı sırı iyi şeyler de yaşandı. İki Türk kökenli Viyanalı genç yaşlı bir kadını ve ağır yaralı bir polisi kurtardı. Teröristin kurşun yağmuruna rağmen ağır yaralıları güvenli bir yere taşıdılar. İki genç adamdan biri vuruldu. Onlar mükemmel insanlar. Onlar acıların çekildiği o akşam insanlara yardım ettiler.

Kötü bir dünya olduğu gibi iyi bir dünya da var. O iki genç adamın verdiği mesaj da tam olarak budur."

HABERE GENİŞ YER AYIRDILAR

Baş yazının yanı sıra Bild'de olaya ilişkin de geniş bir yer ayırıldı. Haberde saldırının dışında Mikail Özen ve Recep Tayyip Gültekin'e de tam sayfa yer verildi:

Mikail Özen ve arkadaşı Recep Gültekin Viyana’da karantina uygulamasından önceki akşam saatlerini rahat bir şekilde bir kafede geçirmek istiyorlardı. Fakat sonrasında kurşun sesleri duyuldu. Recep ve Mikail o terör gecesinde, cesur kahramanlar oldular! Her ikisi de dövüş sanatları profesyonel sporcusu olan kahramanlar insanları hem mermi yağmurundan kurtardı hem de onların hayatlarını kurtardı. Her ikisi de kendi hayatlarını tehlikeye attı.

İki Türk kökenli Viyanalı akşam saat sekiz sularında araçlarını bir kafe önünde Schwedenplatz Meydanı yakınlarında park etti. O anda silah sesleri duyulmaya başladı. Mikail şöyle konuşuyor: “Bir anda kendimizi bir çatışmanın ortasında bulduk. Saldırgan sadece birkaç metre uzağımızdaydı.”

Arkadaşı Recep ise araçtan inmişti, o sırada yaralı bir kadın gördü. Mikail şöyle devam ediyor: “Recep onu yandaki bara taşıdı. Recep’e de bir mermi parçası isabet etti. Saldırgan onu hedef aldı.” Recep baldırına isabet eden kurşun parçasıyla araca atladı, polis karakoluna gittiler. Mikail polislere saldırganı ve silahını anlattıklarını söylüyor.

Oradan ayrılmak istediklerinde yine bir patlama sesi duydular. Mikail, “Eğildik ve zikzak çizerek bir sonraki telefon kulübesine ilerledik. Yoldan geçen biri onları kayda aldı ancak orada kalmadılar. Mikail yerde hareketsiz halde bir polis gördüklerini ve güvenlik güçlerinin kendilerini güvenlik altına aldığını anlatıyor. Ancak iki genç adam bunu düşünerek zaman kaybetmedi. Mikail, “Yardım etmek zorundaydık.” diyor. Yaralı polis memurunu ambulansa taşıdılar. Mikail, “Bacağında ağır bir yara vardı. Umarım durumu iyidir.” diyor.

Recep Gültekin ve Mikail Özen kurtarma girişimlerinin ne kadar tehlikeli olduğunu saldırıdan bir gün sonra fark ediyorlar. Dövüş sporcusu Mikail şöyle devam ediyor: “Ölebilirdik. Umarım yaralılar kendilerine gelir. Ölenleri düşünüyorum. Bu terör iğrenç bir şey ve şimdi de o burada. Biz Avusturya’daki Türk kökenli Müslümanlar olarak teröre karşıyız. Biz Avusturyalıyız. Biz bu ülkeden yanayız.”

VİYANA BELEDİYE BAŞKANI MAKAMINDA AĞIRLADI

Viyana'daki terör saldırısında kahramanlaşan Mikail Özen ve Recep Tayyip Gültekin Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig ve danışmanı Aslıhan Bozatemur tarafından makamında kabul edildi.

YORUMLAR 39
  • Reisçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberde ne diyor """Viyana'daki terör saldırısında kahramanlaşan Mikail Özen ve Recep Tayyip Gültekin Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig ve danışmanı Aslıhan Bozatemur tarafından makamında kabul edildi.""" Merak etti acaba neden Avusturya Başbakanı onları makamında kabul etmiyor çünkü O bir ırkçı özellikle Türk düşmanı ve aşırı İsrail seveceni ( belkide soyu Yahudi ) en önemlisi de belkide bu olayda bunun ve Macronun parmağı var amaç Türkler ı sınır dışı etmek olabilir
    Cevapla
  • Reisçi 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki bu iki Kahraman Türk kardeşlerimiz ortaya çıktılsr ve çok şey değişti. Yoksa tahminimce Avusturya başbakanı Macron la el ele verip Türkler in üzerine gidip sınır dışı edebilirler dı
    Cevapla
  • Ş.urfa 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi dünya Türk'ün etrafında döner tarih hep öyle söyler
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    "Kötü bir dünya olduğu gibi iyi bir dünya da var. O iki genç adamın verdiği mesaj da tam olarak budur." Yanlış algı.. Sizin başbakanınızın verdiği mesaj kötü, bizim kahraman Türklerin mesajı iyidir. Olayı iyi anlayın
    Cevapla
  • Tayyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bide Türkleri istemezsiniz
    Cevapla
  • Esma 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar her Türkü aynı yapıyorlar ama
    Cevapla
  • Hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    Her Türk aynımı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar