Macron'dan tarihi geri adım! Boykot vurunca bakın ne yaptı...

İslam dünyasında infial yaratan karikatürler hakkında yorumlarının ardından aldığı tepkilerle geri adım atma kararı alan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ilişkileri yumuşatmak için İslam ülkelerine büyükelçi göndereceği öğrenildi.

Macron'dan tarihi geri adım! Boykot vurunca bakın ne yaptı...
Macron'dan tarihi geri adım! Boykot vurunca bakın ne yaptı...
GİRİŞ 05.11.2020 14:34 GÜNCELLEME 11.11.2020 11:20
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

Son dönemde İslam’a yönelik sert bir söylem geliştiren, öğretmen Samuel Paty’nin sınıfta İslam peygamberi Hz. Muhammed karikatürlerini göstermesi nedeniyle başı kesilerek öldürülmesinin ardından tonunu daha da sertleştirip bu karikatürlerden vazgeçmeyecekleri mesajı veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geri adım attı. 

 

 

MÜSLÜMAN ÜLKELERE ELÇİ GÖNDERECEK

 Avrupa basınından The Gurdian ve Euronews'te yayınlanan haberlerde, Macron'un İslam ülkeleri ile diyaloğu yumuşatmak için Müslüman ülkelere büyükelçi göndermeyi planladığını aktardı.

 

 

İLK SİNYALİ AL JAZEERA RÖPORTAJINDA VERMİŞTİ 

Geçtiğimiz hafta Al Jazeera’ya röportaj veren Fransa Cumhurbaşkanı Macron,dünya çapında tepkiler sonrasında ‘Karikatürlerin şoke edebileceğini anlıyorum’ diyerek geri adım sinyali verdi. Röportajda Fransa'da bir derginin söylediği şeyin hükümetin pozisyonu olmadığını dile getiren Macron, “Bu karikatürlerle şok olabileceğimizi anlıyor ve saygı duyuyorum” demişti. 

BİR ÇOK ÜLKE FRANSIZ ÜRÜNLERİNİ BOYKOT ETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı ifadeleri ve İslam peygamberi Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri desteklemesi nedeniyle Katar, Pakistan, Sudan, Endonezya, Ürdün, Bangledeş gibi ülkeler Fransız ürünlerine boykot uygulanması başlatmıştı. 

YORUMLAR 168
  • Veli aktaş 3 yıl önce Şikayet Et
    En iyi yaptırım Boykot.onlar ancak bundan anlar.zaten anladı değilmi.
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun boykota devam.. Bunların oyununa gelmeyin.. Ne oldukları meydanda
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye boykot etmedimi neden boykot eden ulkeler arasinda yok
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü bizim içimizde olan bizden gibi gözüküp ama en koyu Fransız dan bile Fransız olanlar olduğu için maalesef ülkemizi yerlestiremiyoruz. Tam anlamıyla vatan ve inanç anlayışımızı ve yukselmemimizi hissettikleri anda en büyük boykot bizde olacak.
    Cevapla
  • isa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar icin madde herseydir. Yani maddi olarak kendilerine dokunursa anında cark ederler. Macron da onlardan sadece bir tanesi.
    Cevapla
  • Emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa devletleri makron gibi öngörüsüz siyaset yoksunu tarih bilgisi zayıf yönetimlerin elinde çocuk oyuncağı gibi oldu. Güvenirlik yerlerde sürünüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?