Mutasyona uğrayan Kovid-19 vizonlara da bulaştı: 17 milyon hayvan itlaf edilecek

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka’da, üretim tesislerinde yeni tip Koronavirüsün (Covid-19) insanlara yayılabilen mutasyona uğramış güçlü bir versiyonu tespit edildi. Ülkede bu kapsamda 12 kişinin güçlenen Koronavirüsle enfekte olduğu ve 17 milyon vizonun öldürüleceği açıklandı.

Mutasyona uğrayan Kovid-19 vizonlara da bulaştı: 17 milyon hayvan itlaf edilecek
Mutasyona uğrayan Kovid-19 vizonlara da bulaştı: 17 milyon hayvan itlaf edilecek
GİRİŞ 05.11.2020 14:07 GÜNCELLEME 05.11.2020 14:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Danimarka'nın kuzey Jutland bölgesindeki vizon çiftliklerinde ve Avrupa'nın diğer bölgelerinde birkaç aydır yeni tip koronavirüs salgınları ortaya çıkıyor. Ancak, dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi olan Danimarka'da vakalar hızla yayılıyor. Bunun sonucunda ise virüs vizonlarda mutasyona uğrayarak daha güçlü bir yeni tip koronavirüs ortaya çıktı. Yetkililer insanlara geçebilen virüs nedeniyle 12 kişinin enfekte olduğunu açıkladı.

 

PORTANSİYEL AŞILARI ETKİSİZ HALE GETİREBİLİR

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, yaptığı basın toplantısında durumu çok ciddi olarak niteleyerek, uutasyona uğramış virüsün vücudun antikor oluşturma yeteneğini zayıflattığını ve Covid-19 için geliştirilmekte olan mevcut aşıları potansiyel olarak etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

 

"DÜNYANIN GERİ KALANI İÇİN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ VAR"

Frederiksen, "Danimarka'da çiftliklerdeki tüm vizonlar uyutulacak. Damızlık vizonlar da dahil. Bu zorunlu bir karar. Kendi nüfusumuza karşı büyük bir sorumluluğumuz var, ancak şu anda bulunan mutasyonla, dünyanın geri kalanı için de daha büyük bir sorumluluğumuz oluştu” dedi.

17 MİLYON VİZON ÖLDÜRÜLECEK

Bununla birlikte, Polis Şefi Thorkild Fogde, mutasyona uğrayan virüsü yok etmek amacıyla ülke genelinde binden fazla çiftlikte bulunan 17 milyon vizonun hızlı bir şekilde itlaf edileceğini açıkladı.  Fogde bunun "çok büyük bir girişim" olacağını söyledi.

"CLUSTER-5 VİRÜS"

Bununla birlikte, Ticaret Bakanı Simon Kollerup, vizon çiftliği sahiplerine ekonomik destek sağlanacağını açıkladı. Toplantıda, mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüsün "Cluster-5 virüs" olarak adlandırıldığı belirtildi.

YORUMLAR 4
  • Numan 3 yıl önce Şikayet Et
    virüs bahane, itlaf şahane
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan hakları savunucuları nerde....!!!
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki itlaf etmiyorlar dı vizonları kürkleri için zaten itlaf ediyorlar dı belki virüs korkusuyla bir daha vizon besleyip itlaf edemezler
    Cevapla
  • hristiyan terorizmi 3 yıl önce Şikayet Et
    vahşi batı nin gerçek yüzü ..yuzbinlerce katliam..söz konusu müslümanlarin kurbani olunca ortaya çikan hayvan haklari savunuculari adindaki şarlatanlar sus pus..rabbim ne guzel demiş kufur tek millettir..zalimlikte hepsi tek devlet gibi hareket ederler..çikar söz konusu oluncada değil muslumanlar kendilerini bile it gibi yerler..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim