Hasan Ruhani'den Biden'a ilginç çağrı!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'de seçimi önde götüren Demokrat Parti adayı Joe Biden'a İran ile ilgili tüm yükümlülüklerine geri dönme çağrısında bulundu.

Hasan Ruhani'den Biden'a ilginç çağrı!
Hasan Ruhani'den Biden'a ilginç çağrı!
GİRİŞ 07.11.2020 13:24 GÜNCELLEME 07.11.2020 13:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Cumhurbaşkanı Ruhani, başkent Tahran'da Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Mevcut ABD Başkanı Donald Trump döneminde getirilen yaptırımları "ekonomik terör" şeklinde niteleyen Ruhani, ABD'nin baskılarına karşı "sabır, direniş ve uluslararası hukuku" tercih ettiklerini söyledi. 

ABD'de göreve gelecek yeni yönetimin Trump döneminde İran'a karşı uygulanan politikaları terk etmesini umduklarını ifade eden Ruhani, şöyle konuştu: 

 

"Yaptırım uygulayanların seçtikleri yolun doğru olmadığını, hiçbir şekilde hedeflerine ulaşamayacaklarının farkına varmalarını ve bu üç yıllık süreçteki tecrübelerin onlar için bir ders olacağını umuyoruz. Gelecek ABD hükümeti, hukuka teslim olmalı ve tüm yükümlülüklerine geri dönmelidir."

Ruhani, "Milletimiz, karşı taraf hukuka boyun eğene kadar sabır ve direnişini sürdürecektir." dedi.

BİDEN ANLAŞMAYA GERİ DÖNÜLMESİNDEN YANA

Trump yönetimi, 2018'de İran ile küresel güçler arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmiş ve Tahran'a yönelik tek taraflı yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, geçen ay yaptığı bir konuşmada, yaptırımlar nedeniyle ülkesinin 150 milyar dolar zarar gördüğünü açıklamıştı.

SEÇİM VAATLERİ ARASINDAYDI

ABD'de başkanlık yarışını önde götüren Joe Biden, seçimleri kazanması halinde Başkan Yardımcısı olduğu dönemde İran ile imzalanan nükleer anlaşmaya geri döneceğini açıklamıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Neoturk 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump döneminde Irani dagitmak gerekirdi, artik biraz gecikti, simdikten sonra birlikte PKK destek verecekler Türkiyeye karsi
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Molla, her zaman kalleştir.. Kalleş ile bir anlaşma olacaksa; ancak kalleşçe olur.. Yani; Gayri-Resmi..
    Cevapla
  • qwerty 3 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın çoook işine gelecek bu Biden. İran'a çok faydası olur, yani uçurumun kenarından döndü molla rejimi.
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Erken yalakalik yapiyorlar.
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    iran bolgede bir ciban basi, Biden tepelerine binecek, Trump daha ilimli idi onlara karsi ama biden acimayacak. iran da hak ediyor her seyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstifa etmemek için direniyor! Mehmet Büyükekşi'nin yeni açıklamaları pes dedirtti
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü