5 ülkede daha vizonlarda Covid-19'a rastlandı

Yeni tip corona virüse (Covid-19) Danimarka dışında 5 ülkede daha çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda rastlandığı bildirildi.

5 ülkede daha vizonlarda Covid-19'a rastlandı
5 ülkede daha vizonlarda Covid-19'a rastlandı
GİRİŞ 08.11.2020 03:05 GÜNCELLEME 08.11.2020 03:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, ABD, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç'in buralardaki çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda Covid-19 tespit edildiği bilgisini verdiği belirtildi.

 

Açıklamada, vizonlarda rastlanan Covid-19 türünün klinik görünümü, ağırlığı ve bulaşıcılığının yeni tip corona virüsün diğer türleriyle benzerlik gösterdiği, öte yandan bu türünde, daha önce gözlemlenmeyen mutasyon terkibine rastlandığı ifade edildi.


Danimarka'da çiftliklerde yetiştirilen 15-17 milyon civarındaki vizonun, Covid-19'un hayvanlarda mutasyona uğradığının tespit edilmesi üzerine uyutulacağı açıklanmıştı.

 

 

Danimarkalı yetkililer, vizonlardaki bu türün, insanlara bulaştığını ve şimdiye kadar 12 kişiyi enfekte ettiğini bildirmişti.


Mutasyona uğrayan yeni tip corona virüsün "Cluster-5 virüs" olarak adlandırıldığı kaydedilmişti.

YORUMLAR 2
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizonlarda korona çiktı diye 150 bin tane bizonu katledeceklermiş diye bir haber okumuştum burda.Bunlar bela istiyor.O zaman da demezler mi insanlarò da katledin o zaman.Elinizden gelse onu da yaparsınız biliyoruz insan müsveddeleri
    Cevapla
  • benbilmem 3 yıl önce Şikayet Et
    bizonmu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı