Karabağ'da istikamet tarihi Şuşa kenti! Müjdeli haber her an gelebilir

28 yıldır Ermenistan tarafından işgal altındaki kent Şuşa, Azerbaycan için stratejik bir nokta. Bölgenin zirve noktası Şuşa için Aliyev talimatı verdi, Azerbaycan ordusu harekete geçti. Dört kent merkezi, 3 kasaba ve 200’den fazla köyü 28 yıl sonra işgalden kurtaran Azerbaycan ordusu, kritik öneme sahip Şuşa’da zafere çok yakın!

GİRİŞ 08.11.2020 04:55 GÜNCELLEME 08.11.2020 11:44
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ordusunun Karabağ harekatında kritik hedeflerinden biri Şuşa. 28 yıldır işgal altındaki kent stratejik olarak önemli, çünkü Ermenistan ile Karabağ arasında ikmal yolu üzerinde bulunuyor. Üstelik bölgenin en yüksek noktası.

 

Aynı zamanda Şuşa Azerbaycan Türkleri için sadece bir şehir değil. Çok sayıda aydının yetiştiği, kültür mabedi olarak kabul edilen kadim bir kent olarak biliniyor.



Topraklarını işgalden kurtarmak için operasyon yürüten Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna ait bir kışlayı imha ettiği bildirildi. Dağlık Karabağ'da bulunan Hankendi şehrinde bir depoda, cephedeki Ermenistan askerlerine gönderilmek üzere mühimmatların araçlara yüklendiği sırada patlama meydana geldi.

 

 

4 NOKTADA ERMENİ GÜÇLER ÇEKİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre Ağdere, Ağdam, Hocavend ve Gubadlı istikametinde Azerbaycan birliklerinin aldığı önlemler sonucunda Ermenistan ordusunun çok sayıda kayıplar vererek geri çekilmek zorunda bırakıldığı bildirildi. Tüm cephe boyunca durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu aktarıldı.

KARABAĞ'IN KALBİ ŞUŞA'YA DOĞRU

Azerbaycan ordusunun, Karabağ'ın kalbi olarak bilinen stratejik nokta olan Şuşa'yı her an ele geçirebileceği öğrenildi. Ermeni işgalci güçlerinin çekilmesinin ardından bölgede ilerleme sağlayan Azerbaycan orduları bölgenin iç kesimlerine ilerleyişini sürdürüyor.

16 KÖY DAHA İŞGALDEN KURTARILDI

Aliyev, Twitter hesabından, "Muzaffer Azerbaycan ordusu, Fuzuli'nin Yukarı Veyselli, Yukarı Seyitahmetli, Gorgan, Üçüncü Mahmutlu, Gacar ve Divanalılar, Cebrail'in Yukarı Mezre ve Yanarhac, Gubadlı'nın Gezyan, Balasoltanlı ve Merdanlı, Zengilan'ın Beşdeli, Hocalı'nın Karabulak ve Moşhmaat, Hocavend'in Atagut ve Tsakuri köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ, Azerbaycan'dır." paylaşımında bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN: ZAFER YAKINDIR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş 7. Olağan İl Kongresi’nde, "Azerbaycan'ın hep yanındayız. Aliyev kardeşimle konuştuk. Zafere inşallah yaklaşıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 25
  • mustafa. s 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptiklari Barbarligin cezasini cekecek bu katil surusu
    Cevapla
  • Zafer Arslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun.Karabağ'ın tamamının alınması 6 ayı bulur.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya RABB'i SEN bizlere bunu da nasib eyle inşallah. Amin.
    Cevapla
  • Azerbaycan Türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c bütün şəhidlərimizə rəhmət eləsin məkanları cənnət olsun, Allah c.c Azərbaycanımızı əsgərlərimizi vətənimizi xalqımızı Türkyəmizi Pakistanı mızı Turk islam dünyasını qorusun, səfər bizim zəfər ALLAH'INDIR amin ecmain.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin Amin Amin inşallah.
    Cevapla
  • Fuat yıldırım. 3 yıl önce Şikayet Et
    Dört gözle Gardaşlarımız daglık karabagı düşman işgalinden kurtarsın Allah muzaffer eylesin kardeş Azarbaycan ordumuzu Allah yar ve yardımcınız olsun her zaman Gardaşlarımızın yanındayız maddi manevi hepiniz Allaha emanet olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?