Myanmar sandığa gidiyor

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar’da, uzun süren askeri yönetimin ardından ikinci demokratik seçim bugün düzenlenecek.

Myanmar sandığa gidiyor
Myanmar sandığa gidiyor
GİRİŞ 08.11.2020 09:47 GÜNCELLEME 08.11.2020 09:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Arakanlı Müslümanların çektiği çilelerle, yaşadığı zulmün kaynağı olarak bilinen Myanmar'da seçimler gerçekleştirilecek.

SANDIĞA GİDİYORLAR

37 milyon seçmenin oy kullanacağı Myanmar’da 90’ın üzerinde siyasi parti seçim yarışına dahil olurken, oyların çoğunluğunu Aung San Suu Çii’nin liderliğindeki Demokrasi İçin Ulusal Birlik Partisi (NLD) ve ordunun desteklediği Dayanışma ve Kalkınma Birliği Partisinin (USDP) alması bekleniyor.

Myanmar’da iktidar ve ana muhalefet partisi, birçok konuda ayrı düşünmelerine rağmen, Arakanlılara karşı benzer tavır sergiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Buradan bir şey yazmakla olmaz arkadaşlar, icraat lazım. Bunu dünyanın görmesi için TRT World haber yapacak, herkes TRT World kanalının sosyal medya ağlarına abone olup önemli videoları beğensin, her şeyi devletten beklemeyin, lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan arkadaşlar elinizi taşın altına koysaydınız şuan TRT World youtube kanalı 10 milyon aboneye ulaşmıştı, onun yerine bir ergenin kanalı 10 milyon abone sayısına ulaşmış vaziyette. Gençlerimiz ve vatandaşlarımızın beyni Sabetayist-Yunan-Ermeni kriptoları tarafından yeterince yıkanıyor zaten. İslam ve devlet düşmanı haline getiriliyorlar. Devir enformasyon savaşı devri, yerli ve milli kanalları destekleyelim lütfen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak