İlham Aliyev: Babamın vasiyeti yerine geldi
Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden bir olan Şuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 'Babamın vasiyeti yerine geldi' paylaşımı yaptı.
Hem çok sayıda tarihi anıta sahip olması hem de pek çok seçkin bilim ve kültür adamının burada doğması dolayısıyla sadece Şuşalılar için değil, tüm Azerbaycanlılar için önemli olan kent, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile doğal güzellikleri nedeniyle Karabağ'ın sembol şehri kabul ediliyor. Kent ayrıca ünlü besteci ve müzisyenleri nedeniyle "Azerbaycan müziğinin beşiği" olarak da nitelendiriliyor.
HAYDAR ALİYEV: ŞUŞA AZİZ ŞEHİR, AZİZ KALE VE AZİZ BİR ANITTIR
Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Şuşa'yı "Bu, Azerbaycan halkının, atalarımızın yarattığı büyük bir anıttır. Şuşa, sadece Şuşa halkı için değil, tüm Azerbaycanlılar için aziz şehir, aziz kale, aziz anıttır." sözleriyle anlatmıştı.
İLHAM ALİYEV: BABAMIN VASİYETI YERINE GELDİ
Şuşa, Azerbaycanlılar için sadece bir şehir olmanın çok ötesinde. Azerbaycan ordusunun operasyona başladığı 27 Eylül'den bu yana Şuşa'nın kurtarılacağı günü bekleyen Azerbaycanlılar, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Şuşa işgalden azad edilmiştir." sözleriyle sokaklara döküldü.
I am fortunate to have fulfilled a father’s will. We liberated Shusha! This is a great victory! Today may the soul of National Leader and our martyrs be praised! I felicitate you, Azerbaijan!
— Ilham Aliyev (@presidentaz) November 8, 2020
Akşam saatlerinde duygusal bir paylaşım yapan Aliyev "Bir babanın vasiyetini yerine getirdiğim için şanslıyım. Şuşa'yı kurtardık! Bu büyük bir zafer! Bugün Milli Liderin ruhu ve şehitlerimiz şad olsun! Tebrikler Azerbaycan!" ifadelerini kullandı.

-
Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet EtAdamsın sn aliyev.Beğen
-
Hasan 5 yıl önce Şikayet EtSadece baban rahmetli Haydar Aliyev'in vasiyet ettiği Şuşa'nın işgalden kurtarılma rehavetine sakın kapılma Gardaşım! Ortasında önemli. Dahada önemli olan diğer DAĞLIK KARABAĞ BÖLGESİ denen yeraltı ve yerüstü zenginliklere sahip olan ve stratejik ehemmiye haiz yerlerin öncelikle tamamının işgalden kurtarılması gerekir. Rabbim Azerbaycan ordumuzu muzaffer eylesin.Beğen Toplam 3 beğeni