Vizonların ahı tuttu, Danimarka panikte

Mutasyona uğrayan koronavirüs, kürkü için beslenen vizonlardan insanlara bulaşmaya başladı. Üstelik ABD, İsveç, İspanya, İtalya ve Hollanda da tehlikede...

Vizonların ahı tuttu, Danimarka panikte
Vizonların ahı tuttu, Danimarka panikte
GİRİŞ 11.11.2020 07:43 GÜNCELLEME 11.11.2020 07:46
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Malum vizon samur, sansar, porsuk cinsinden bir hayvan, daha ziyade gelinciğe benziyor. Yuvasını su kenarlarına kuruyor, yılan, çiyan, fare avlıyor, müthiş bir yüzücü balık bile yakalıyor.   

Kürkü sayesinde sudan ve soğuktan etkilenmiyor. Çok da oyunbaz, yerinde duramıyor. Kuzey kürenin tamamında rastlanan bir hayvan. Şöyle bir ara durup bakıyor, şirin, temiz ve sevimli. Rengi de çok güzel hafif dumanlı, grimsi, mavimsi, pembemsi, kahverengi ve siyah olabiliyor, kürkü kadife gibi yanıp dönüyor, tüyleri çok yumuşak. 

 

 

GÜZELLİK BAŞA BELA

Zaten başına ne geldiyse bu yüzden geliyor, süsüne düşkün ablaların gözünden kaçmıyor. Kürk terzileri yen yaka başlık derken yekpare vizondan manto yapıyor. Bu da 40 ila 80 hayvana mal oluyor. Yani küçük bir mezarlık taşıyorlar sırtlarında.  
Olsun bedelini verip giymek için sabırsızlanan pek çok kadın var.
Bugün modaya yön veren markaların neredeyse tamamı geçmişinde kürk tacirliği yaptılar. Malum bu hayvancıklar tüfekle vurulmuyor, çünkü derideki delik kaliteyi düşürüyor. Tuzaklara gelince çok can yakıcı, kaldı ki birini elde edinceye kadar beşi altısı telef oluyor.  

Hayvanseverler seslerini yükseltince firmalar kafeslerde üretmeye başladılar. Doyup doymamaları, üşüyüp üşümemeleri, bit pire enfeksiyon hiç önemli değil, sıhhatlerine değil sadece kürklerine bakılıyor. Santimetrekareleri artsın diye şişmanlatılıyor. Kürkleri gerekli ebada ulaştıysa zehirlenerek, boğularak, ya da bağırsak yolundan elektrik verilerek öldürülüyor. Postu tulum hâlinde sıyrılırken bir kısmı uyanıyor, kafalarına kafalarına vurup işe devam ediyorlar. Derisi yüzülenler ise diğerlerine yem yapılıyor.

WUHAN DANİMARKA

Danimarka Sağlık Bakanlığı vizon çiftliklerinde yaşanan koronavirüs salgınlarının farkındaydı ancak virüsün mutasyona uğradığını anlayınca şok oldular. Hazirandan bu yana 214 vaka yaşandı. 215’incisi var mı bilinmiyor. Hekimler değişen virüsün daha az antikor üretimine sebep olduğunu söylüyor. Bu da aşı çalışmalarını zorlaştıracak gibi görünüyor. Dünya Sağlık Örgütü risk bulunan 5 ülkeyi daha açıkladı. ABD, İsveç, İspanya, İtalya ve Hollanda… Sadece Hollanda’da 128 vizon çiftliği var, sayıları milyonları buluyor… Kanada ve Rusya'nın işi bu. Malum uzak Asya’da da yaygın iş kolu. İngiltere, Danimarka’dan gelecekleri ince eleyip sık dokumaya başladı. Artık kimse yeni bir virüsle uğraşmak istemiyor. Ünlü kürkçüler, Wuhan pazarında yarasa satan seyyarların durumuna düştüler âdeta.

 

 

 TÜRKİYE GAZETESİ

YORUMLAR 25
  • celo 3 yıl önce Şikayet Et
    Beyler bunlar dana ve koyunların itlafı için zemin hazırlıyorlar uyanık olun
    Cevapla
  • KORAY 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kürkümü zannediyorsunuz? Virüslerdeki mutasyonlar hayvanın etini yemeyle aktarılır.Aıds veba domuz gribi hep böyle aktarıldı. Rabbim hangi hayvanların yenilmesi gerektiğini boşa mı açıkladı. Bunlar vizonların etlerini de yiyorlardı o yüzden mutasyon aktarıldı. Şimdi jeton düştü ama geç kaldılar.
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurban etini bahane eden hayvan severler nerde?... tabiki ortada yoklar... bir tarafta 15 milyon hayvan kürkü için öldürülüyor , DİĞER tarafta hz ibrahimden sonra başlayan Kurban... yorum sizin
    Cevapla
  • Bozoklu66 3 yıl önce Şikayet Et
    O dilsizleri sahip sizmi sandılar.Onların da RABBI olan ALLAH onlara yapılanları karşılıksız mı bırakır.
    Cevapla
  • Hyt. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey hollanda dinimize dil uzattınız kurana dil uzattınız yetmedi bunları özgürlük saydınız Eeeeee Rabbiminde bir hesabı var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor