Rusya'dan Türkiye ve Karabağ açıklaması!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile Karabağ konusunda Azerbaycan topraklarında yer alacak gözlem merkezi üstünden işbirliği yapacaklarını söyledi.

GİRİŞ 11.11.2020 12:43 GÜNCELLEME 17.11.2020 21:14
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile Karabağ konusunda Azerbaycan topraklarında yer alacak gözlem merkezi üstünden işbirliği yapacaklarını söyledi. Öte yandan Azerbaycan Dışişleri Sözcüsü Leyla Abdulleyeva da, "Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan giderse de anlaşma değişmez. Anlaşmaya göre çekilme 20 gün içinde tamamlanacak. Türkiye ve Rusya bölgede barış gücü görevi yapacak" dedi. 

 

 

KONTROL MERKEZİ OLUŞTURULACAK

Abdullayeva, Ermenistan ile imzalanan anlaşmanın 5'inci maddesine değinerek,"Anlaşmaların uygulanmasına dair kontrolün sağlanması amacıyla kontrol merkezi oluşturulacak. Anlaşmada herhangi bir ülkenin adı geçmiyor. Bu kafalarsa soru işaretine neden olabilir ancak, bölgede hayata geçirilecek kontrol ve gözlem merkezinde Rusya ile birlikte Türkiye'de yer alacak. Türkiye'nin de ateşkes gözlem noktalarında olacağı kesin" diye konuştu.

 

 

Abdullayeva, Azerbaycan'ın her daim yanında olan Türkiye'ye teşekkür etti.

"ERMENİSTAN 20 GÜN İÇİNDE ÇEKİLECEK"

Abdullayeva, Ermenistan'ın çekilmesine yönelik de açıklamalarda bulunarak, "Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan giderse de anlaşma değişmez. Anlaşmaya göre çekilme 20 gün içinde tamamlanacak" dedi. 

YORUMLAR 90
  • irfan 3 yıl önce Şikayet Et
    savaşan türkler ne oluyor ruslara bedava yamı konuyorlar.hayır yok öğle şey savaşa devam etmek gerekiyorsa devam edelim
    Cevapla
  • DeliAklı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi ,çılgın deli fikrim var Anlaşıldı her yerde önümüze şu Gahbe rusya çıkıyor acele acele birtane Atom bombası yapıp ilk denemeyi de bu Gahbe rusyanın üzerinde yapıp sonrada bir kaza oldu diye dünyaya ilan edelim böylece Gahbe rusya dan kurtulmuş oluruz ;) :)
    Cevapla
  • DeliAklı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi ,çılgın deli fikrim var Anlaşıldı her yerde önümüze şu Gahbe rusya çıkıyor acele acele birtane Atom bombası yapıp ilk denemeyi de bu Gahbe rusyanın üzerinde yapıp sonrada bir kaza oldu diye dünyaya ilan edelim böylece Gahbe rusya dan kurtulmuş oluruz ;) :)
    Cevapla
  • Türk hanceri 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar Türkiyenin orda olmasını hiç isyemiyor.Rus medyası dün gece Türkuyenin orda olmayacağını soylemişdi.Ama Erdogan rusların oyununu bozdu.gece putini arıyıb bizde orfa varız vr olacaız soyledi.)) Ruslar üzqün ermeniler perişenyan )) Bu gün Şuşa seherinde 30 yıldan sonra ilk ezan okundu.Allah şehidlerimize rehmet elesin..Yaşasın Türk dünyası.ölsün düşmanlarımız.
    Cevapla
  • abrek 3 yıl önce Şikayet Et
    ermeniler, savaş devam etse idi bir haftayı her yeri alacaklardı diyorlar. Peki TC hangi akılla , karabağa rusları yerleştiren bir anlaşmaya cacık oldu. dışişleri bunu izah etmelidir. ruslar azerbeycanı savaşlamı tehdit etti. olay nedir. çavuşoğlu ve akarın yüzleri hiç de mutlu değildi aliyevi ziyaretlerinde. birisi ne olup bittiğini yalansız dolansız anlatsın da anlayalım.
    Cevapla
  • Ersoy 61 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne açıklaması bekliyorsun? Rusya belli bir noktaya kadar sessiz kaldı, ta ki Paşinyan ve Ermenistan istenen kıvama gelsin. Maksat hasıl olunca da devreye girdi ve Aliyev'e hop dedi. Azerbaycan ve Türkiye, Rusya'yla savaşamayacağına göre geri adım attılar ve mevcud ateşkesi kabûl ettiler. Hadise bu, gerisi diplomatik lâf ebeliği!
    Cevapla
  • SALİM 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen siyaset ustadisin dahası psiko analiz uzmanisin ayni zamanda stratejist ve üst düzey diplomat veya istihbarat şefi olmalısın. Bu kadar bilgiyi bir araya sıradan vatandaş bir vatandaş getiremez. Yani sacmalayamaz..
    Cevapla
  • İsoBaba 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen bilmesen de olur. Zaten birşey bilmediğin hemen anlaşılıyor.
    Cevapla
  • Dadaş25 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin aklın ermez siyasete sen boş ver anlamak belliki işine gelmeyicek zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti