Alman polisinden skandal sözler: Bugün Türkleri avlayacağız

Almanya’da yapılan bir araştırma, polislerin göçmen kökenlilere ve görünüşü Alman olarak algılanmayan kişilere ırkçı davrandığına ilişkin emareler bulunduğunu ortaya koydu.

Alman polisinden skandal sözler: Bugün Türkleri avlayacağız
Alman polisinden skandal sözler: Bugün Türkleri avlayacağız
GİRİŞ 13.11.2020 07:22 GÜNCELLEME 13.11.2020 07:22
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Bochum Ruhr-Üniversitesi tarafından yapılan ve 2018’den sonra polis ile karşı karşıya gelen 3 bin 370 kişinin katıldığı araştırmada, göçmen kökenli ve dış görünüşü Alman olarak algılanmayan kişilerin polis şiddetini nasıl tecrübe ettiği ele alındı.

Üniversitenin Kriminoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tobias Singelnstein, polislerin ırkçı davrandığına ilişkin bazı emarelerin bulunduğuna işaret ederek, araştırma kapsamında polis şiddetine maruz kalan mağdurların polislerin açıkça ırkçı, Yahudi ve İslam düşmanı davranışlarını anlattıklarını ifade etti.

Singelstein, bu konuda polislerle de görüşüldüğüne dikkati çekerek, mağdurların yaşadığı deneyimlerin bazı meslektaşları tarafından da doğrulandığını kaydetti.

Emniyet teşkilatında bir yapısal sorunun bulunduğunu belirten Singelnstein, ancak bu araştırmada öncelikli olarak yasa dışı polis şiddeti araştırıldığından çalışmadaki mevcut verilerle söz konusu yapısal sorunun somut olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Araştırmanın, polisin daha çok göçmen kökenlileri ve Alman olarak algılanmayan kişileri herhangi bir şüphe olmadan kontrol ettiğini ortaya koyduğunu ifade eden Singelnstein, göçmen kökenlilerin yüzde 42'sinin ve Alman olarak algılanmayan kişilerin de yüzde 62'sinin polisin kendilerine ayrımcı davrandığını aktardıklarını dile getirdi.

Singlenstein, federal hükümetin, emniyet birimlerinde ırkçılık araştırmasını ivedilikle yapması çağrısında bulundu.

Aşağı Saksonya Polis Akademisinden Astrid Jacobsen ise polislerin çoğunun bilinçli olarak ırkçı davranmadığını daha çok bilinçsiz ve deneyimlere dayanarak hareket ettiklerini savundu.

TÜRKLERİ AVLAYACAĞIZ

Araştırmada görüşlerine başvurulan bir polis, bazı meslektaşlarının "Bugün Türkleri avlayacağız" ifadesini kullandıklarını, daha sonra devriye gezildiğinde yabancıları takibe aldıklarını ve küçük bir harekette bile, mesela "sinyal vermedi" diye hemen durdurup sorguya çektiklerini anlattı.

ABD'nin Minnesota eyaletinde polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren George Floyd olayının ardından Almanya’da da polisin ırkçı tutumu yoğun olarak tartışılmıştı.

YORUMLAR 79
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Gevur dan dost olmaz hepsinin kökünü kazıyacağız inşallah Allahu Ekber
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Buradan bir şey yazmakla olmaz arkadaşlar, icraat lazım. Bunu dünyanın görmesi için TRT World haber yapacak, herkes TRT World kanalının sosyal medya ağlarına abone olup önemli videoları beğensin, her şeyi devletten beklemeyin, lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan arkadaşlar elinizi taşın altına koysaydınız şuan TRT World youtube kanalı 10 milyon aboneye ulaşmıştı, onun yerine bir ergenin kanalı 10 milyon abone sayısına ulaşmış vaziyette. Gençlerimiz ve vatandaşlarımızın beyni Sabetayist-Yunan-Ermeni kriptoları tarafından yeterince yıkanıyor zaten. İslam ve devlet düşmanı haline getiriliyorlar. Devir enformasyon savaşı devri, yerli ve milli kanalları destekleyelim lütfen.
    Cevapla
  • neco 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi yazmissinda kardes zaten turklerinbas dusmani zaten turkler hollandada hitip diye anilan dernek altinda calisan moderin kole azinligi var bu azinlik turklere vede turkiyeye yaptigi kotulugu avrupalilar yapmaz
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek bir cümle ile Almanya ekonomisini yok edebiliriz bunu 1974 den sonra Ecevit yaptı sonra Almanlar özür diledi . Şimdi Erdoğan yaparsa yaklaşık 3,5 milyon Türk’ün paralarını Türkiye ye getirin dediği an Almanya nasıl dağıtıyor görürüz hep birlikte . Bunu yapma gücümüz var bey nu kimse unutmasın
    Cevapla
  • Alev 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar egitim siz cahil ve ilkel aptallar kafamızı bozmayın almaya Türkiye yeiltixa yaparız sizi leynnnnn boş hava basmayın şişmiş bora zaten patlamak üzereyiz belenizi bizden bulmayan laynnnnn NE mutlu türküm diyene
    Cevapla
  • Q.Q 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadaki Türkler, Evlerinin giris Kapisinin ic tarafina Büyük bir Karton üzerine su Yaziyi yazsinlar ve Kapinin ic tarafina Yapistirsinlar "Bu Evde Herkes Covid-19 Hastasidir, Eve giren herkes kendinden Mesuldür, Evsahibi hic bir Sorumluluk kabul etmez!"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan tarihi açıklamalar: Milletin sınıfta bıraktığını biz de baş tacı edemeyiz!
Canlı yayında ceset bulundu! Stüdyoda gözaltı