Şuşa'da 28 yıl sonra ilk cuma namazı

Azerbaycan ordusunun işgalden kurtardığı Dağlık Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da 28 yıl sonra cuma namazı kılındı.

GİRİŞ 13.11.2020 16:10 GÜNCELLEME 13.11.2020 16:10
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Şuşa'daki tarihi Yukarı Gövher Ağa Camisi'nde önce ezan okundu. Burada bulunan Azerbaycan askerleri aralarından bir kişinin arkasında saf tutarak namazlarını eda etti.

 

Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olmasının yanı sıra hem bölgeye hakim coğrafi konumu hem de Dağlık Karabağ'ın en büyük şehri Hankendi'ye giden yolun üzerinde bulunduğu için stratejik önem de taşıyan Şuşa, 8 Mayıs 1992'de Ermenistan güçlerince işgal edilmişti.

Azerbaycan ordusu, Şuşa'yı 8 Kasım'da işgalden kurtarmıştı.

 
KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 35
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Islam ne cektiyse yezit turevi yezit izinde olanlardan cekti 30 yildir Ezanimuhammediye gormemis susa camiisinde Sunni ve Caferi Azerbaycan Turk Askeri kardeslerimizin kolu bağli kolu acik namaz kilarak Allaha olan borclarini eda ediyorlar. Bunu malzeme yapanlar soyu belli olmayan ancak ve ancak devsirne alcaklardir.
    Cevapla
  • sebahattin 3 yıl önce Şikayet Et
    kerbela taşları (mühür taşı) halı üzerinde alınlarında olanlar da var. İnş. İranın uydusu olmazlar.
    Cevapla
  • Cüneyt Fatıoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    1944 yılında İsmet İnönü'nün Milli Şeflik döneminde, Aras Nehri üzerinde bulunan Boraltan Köprüsü üzerinden Sovyetler Birliği'nden kaçarak Türkiye’ye sığınan 146 Azerbaycan Türk'ünün geri iade edilmesinin ardından kurşuna dizilerek öldürülmesi ve 2020 yılında reisin liderliğinde ermenilere vurulan tokat.Allah ömrünü uzun etsin REİS.
    Cevapla
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a sonsuz şükürler olsun. İnşaallah bu başlangıç olur ve işgal altındaki İslam topraklarının hepsi işgalcilerden temizlenir.
    Cevapla
  • isim memo 3 yıl önce Şikayet Et
    düne kadar ağlsyan karadağ buğun 10 kişide olsa Allahü Ekber mührunu kalbine vurdu işinlar yayilacak yakindir.(.FEİZE FERAĞTE FENSAB) DURMAK YOK YOLA DEVAM....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı