Abdullah Ağar uyarmıştı! Ermenilerden alçak hareket

Kelbecer'i terk eden Ermeniler, evleri ve ormanlık alanları ateşe veriyor. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, konu ile ilgili yaptığı uyarıda, "Bence Karabağ’da görev yapmaya başlayacak Rus Barış Gücünün ilk işi, boşaltacakları Ağdam, Laçin, Kelbecer rayonlarında ve Kazak’ın 7 köyünde Ermenilerin 'olası' yıkım, yağma, gasp, kirletme, yakma, yıkma, bozma gibi işlerine engel olmak, önleyici tedbirler almaktır" demişti.

Abdullah Ağar uyarmıştı! Ermenilerden alçak hareket
Abdullah Ağar uyarmıştı! Ermenilerden alçak hareket
GİRİŞ 14.11.2020 12:07 GÜNCELLEME 14.11.2020 12:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Rusya'nın ara bulucuğunda yapılan anlaşma gereği, 27 senedir işgal altında tuttukları Kelbecer'i terk eden Ermeniler evleri ve ormanlık alanları yakıyor.

 

Rus basınında ve sosyal medyada yayılan görüntülerde, Kelbecer'in farklı bölgelerinde yaşayan Ermenilerin çıkmadan önce evleri ateşe verdiği ve tahrip ettiği görüldü.

Kelbecerlilerin 27 sene önce neredeyse hiçbir eşyasını götüremeden terk ettiği evlerden sağlam kalanlar, bir süredir orada yaşayan Ermeniler tarafından kapı, pencere ve banyo aksesuarlarına kadar sökülüyor, daha sonra ise ateşe veriliyor.

 

Ermeniler yalnızca evleri değil, etraftaki ağaçları da ateşe veriyor.

Abdullah Ağar uyarmıştı!

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Dağlık Karabağ ile ilgili kritik bir uyarıda bulunmuştu. Ağar, "Bence Karabağ’da görev yapmaya başlayacak Rus Barış Gücünün ilk işi, boşaltacakları Ağdam, Laçin, Kelbecer rayonlarında ve Kazak’ın 7 köyünde Ermenilerin 'olası' yıkım, yağma, gasp, kirletme, yakma, yıkma, bozma gibi işlerine engel olmak, önleyici tedbirler almaktır. Yoksa bu travma, husumet ve düşmanlık geride sağlam bir dam dahi bırakmayabilir" demişti.

Ermeni işgali

Azerbaycan'ın batısında, Ermenistan sınırında, Dağlık Karabağ'ın kuzey batısındaki Kelbecer 1993 yılında işgal edilmişti.

60 bin Azerbaycanlı evlerini terk etmek zorunda kalmıştı

Kelbecer'deki kent merkezi ve 128 köyde yaşayan yaklaşık 60 bin Azerbaycanlı evlerini terk etmek zorunda kalarak ülkenin farklı bölgelerine yerleşmişti.

Ermenistan, işgalden önce Ermeni nüfusun bulunmadığı Kelbecer'e farklı bölgelerden Ermenileri getirerek kanun dışı şekilde iskan ettirmişti.

Rusya'nın ara buluculuğunda Azerbaycan ve Ermenistan arasında 10 Kasım tarihinde yapılan anlaşma gereği Ermenistan ordusunun 15 Kasım'da Kelbecer'i terk etmesi bekleniliyor.

YORUMLAR 8
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    bu HACLI köpeklerinin kaybettikleri her savas sonrasi AHLAK ve YOBAZ liklarinin en güzel kaniti dir varsa bizdeki osmanli arsivlerinde ki bu tarz hal ve hareketlerini kanitlayan belgeler iste ERMENI AHLAKI dün neyse bu gün de degisen bir sey seklinde MEDYA dan dünya ya servis edilsin ve RUSYA ya bosaltilmasi gerekn yerlede tedbir almalari yok almiyorlarsa TSK nin gircegiini derhal ilan etmek sart
    Cevapla
  • Mevlüt 3 yıl önce Şikayet Et
    Olsun, yeniden inşa ederiz.
    Cevapla
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizansın her zaman yaptığı hareketler
    Cevapla
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaktıkları her bina için şehir için tazminat ödemeliker uluslar arası kanun var
    Cevapla
  • Karabağ 3 yıl önce Şikayet Et
    Toprağı da yakacak değiller ya.Toprak ta su da hayat demektir.Sanki hayat yenemeyecek mi sanırlar?Oralar öyle bir hayat bulur ki yeniden.Yakılıp yıkılan hangi toprak hayat bulmamıştır ki?Ermenistanın buradaki yüzünü görmek açısından da bir fırsat aslında.Kendilerine ait olmayan her şeyi katletmeye,yok etmeye ait bir medeniyete sahip olduklarını her haliyle ispatlar vaziyetteler.
    Cevapla
  • Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyet mi? Çok güldüm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz