Suudi Arabistan: Alman silahlarına ihtiyacımız yok

Suudi Arabistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, ülkesinin Alman silahlarına ihtiyaç duymadığını söyledi. Alman hükümeti 2018'de Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası Suudi Arabistan'a silah ihracatını askıya almış, bu kararı en son 31 Mart'tan 31 Aralık 2020'ye uzatmıştı.

Suudi Arabistan: Alman silahlarına ihtiyacımız yok
Suudi Arabistan: Alman silahlarına ihtiyacımız yok
GİRİŞ 16.11.2020 00:59 GÜNCELLEME 16.11.2020 01:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cubeyr, Alman Haber Ajansına (DPA) yaptığı açıklamada, Almanya'nın ülkesine yönelik uyguladığı silah ihracat yasağını "yanlış" ve "mantıksız" olarak nitelendirdi.

Suudi-Arabistan'ın silahları bir dizi başka ülkeden alabileceğini ifade eden Adil el-Cubeyr, "Alman silahlarına ihtiyacımız yok" şeklinde konuştu.

Cubeyr, Almanya'nın bu yöndeki kararına saygı duyduklarını belirterek, "Belirli bir ülke silah satmamayı tercih ediyorsa, bu o ülkenin kararıdır" değerlendirmesinde bulundu.

SİLAH İHRACATININ ASKIYA ALINMASI CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİYLE BAŞLAMIŞTI

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Kasım 2018'de Suudi Arabistan'a silah ihracatını askıya alan Alman hükümeti, bu kararı en son 31 Mart'tan 31 Aralık 2020'ye uzatmıştı.

SİLAH İHRACATINDA YEMEN MADDESİ

Öte yandan, iktidardaki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında yapılan koalisyon protokolünde, "Yemen'deki savaşta taraf olanlara silah satışı yapılamaz" maddesi yer alıyor.

Alman hükümeti, Suudi Arabistan'a uygulanan silah ihracat yasağının 31 Aralık'tan sonra devam edip etmeyeceğine önümüzdeki haftalarda karar vermesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin yalakaları sudiler abd ye verir ve alırlar.almanlara gerek yok.
    Cevapla
  • Poyrazim59 3 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldi az.. yahudi tohunlari Sizede bir gece ansizin ihalarimiz gelecek elinizede kimin silahi var Almanmi yoksa joninmi bilmem hic biri sizi yapmis oldugunuz hainliklerinin kurtaramayacak..sonunuz hüsran hüsran..
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin insanlığa ihtiyacınız var bakınız müslümanlığa bile demiyorum önce insan olmanız lazım. Devlet binanızda insan parçalamak nedir ya el insaf
    Cevapla
  • Vatan sevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'li babaları, israilli dedeleri varken almanlara ve silahlarına ihtiyaçları olmaz.
    Cevapla
  • Nâzik 3 yıl önce Şikayet Et
    Üzülmeyın Cubeyr üzülmeyin blöf yapıyorlar onlar size her durumda her türlu silahı verirler kendilerinde olmayanida bulur buluşturur verirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu