Pompeo'dan Türkiye'ye küstah sözler: Erdoğan'ın ikna edilmesi gerekiyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Avrupa ile Amerikan yönetiminin Türkiye'ye karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin son dönemlerde "saldırgan" bir tutum sergilediğini söyleyen Pompeo, "Bu tutumu, halkının çıkarına olmadığı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikna edilmesi gerekiyor" dedi.

Pompeo'dan Türkiye'ye küstah sözler: Erdoğan'ın ikna edilmesi gerekiyor
Pompeo'dan Türkiye'ye küstah sözler: Erdoğan'ın ikna edilmesi gerekiyor
GİRİŞ 17.11.2020 09:39 GÜNCELLEME 17.11.2020 11:49
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yedi ülkeyi kapsayan yurt dışı turunun ilk durağı Fransa'dayken, Le Figaro gazetesine Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

"MACRON İLE TÜRKİYE'NİN SALDIRGANLIĞI KONUSUNDA HEM FİKİRİZ"

Pompeo, Dağlık Karabağ ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere işaret ederek, "Türkiye'nin son aylarda oldukça saldırgan tavır sergilediği hususunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile hem fikiriz" dedi.

"ERDOĞAN'IN İKNA EDİLMESİ GEREKİYOR"

Türkiye'nin bu tutumunun, halkının çıkarına olmadığı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikna edilmesi gerektiğini söyleyen Amerikalı Bakan, bunun için Avrupa ve ABD'nin Ankara'ya karşı birlikte tavır alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE'NİN ASKERİ KABİLİYETİ ENDİŞE VERİCİ"

Türkiye'nin askeri gücüne de değinen ABD'li bakan, "Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağı" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'A GELDİ

Pompeo, Fransa'nın ardından akşam saatlerinde özel jet ile İstanbul'a geçti. Pompeo burada Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşecek. Programının yoğunluğu sebebiyle Ankara'da resmi temaslarda bulunmayacağını açıklayan Pompeo, daha sonra Gürcistan, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'da temaslarda bulunacak.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 163
  • Mahmud 3 yıl önce Şikayet Et
    Reisin kıymetini bil Türkiyem o giderse tasmayı Türkiye ye takarlar bir o tarafa bir bu tarafa
    Cevapla
  • Fyy 3 yıl önce Şikayet Et
    Kilicdaroglu kahvesini almis koltuguna yaslanmis seyrediyordur. Buda gol olmaz bekleme eglence yeni basliyor
    Cevapla
  • isa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar sözüm ona büyük devlet miş gibi yapıyorlar. Haklinin hakli olmadigi bir yerde büyüklük den söz edilebilir mi? Varsa yoksa eskiyalik. Zulüm baki değildir. Hak-hukuk adalet bilmeyenler icin yaşasin CEHENNEM.
    Cevapla
  • Fyy 3 yıl önce Şikayet Et
    Cildirin kefereler bunlar iyi gunleriniz 1 sene sonra bambaska bir dunyaya uyacaksiniz kilic kinindan cikti uyuz keci gibi surtunmeye basladiniz
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklının değil güçlünün haklı olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve güç küffarda.Küffara karşı tek yürek olmak birlikte ayağa kalmak gerekir.Doğu Akdeniz’de 10.000 km uzaktan hak iddia edenler, Azerbaycan toprağını işgal eden bebek katillerini mağdur ilan edenler aynı topluluktur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi