Trump'ın füzelerle vurup savaş çıkarma planı son anda durduruldu

The New York Times'ın 4 ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın zamanda kendi yönetimine İran'a karşı olası bir saldırı sorduğunu, ancak yönetim yetkililerinin onu bunu yapmamaya ikna ettiğini bildirdi. Trump'ın hedefinde İran'ın Natanz'daki en büyük nükleer tesisi olduğu belirtildi.

GİRİŞ 17.11.2020 13:25 GÜNCELLEME 17.11.2020 17:45
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Mevcut ve eski ABD yönetim yetkililerine göre Trump, 12 Kasım Perşembe günü Oval Ofis'te kıdemli danışmanları ile bir toplantı düzenledi ve önümüzdeki haftalarda İran'ın Natanz'daki en büyük nükleer tesisine askeri saldırı düzenleme olasılığıyla ilgilendiğini belirtti.

 

Yetkililer, bu görüşmenin, uluslararası müfettişlerin İran'a sunulan zenginleştirilmiş uranyum miktarında önemli bir artış olduğunu söylemesinin ardından gerçekleştiğini belirtti.

Üst düzey ABD yönetimi yetkilileri, Başkan Trump'ı böyle bir hareketin sonuçları konusunda uyardı.

 

İran'a yapılacak olası bir  saldırı ile ilgili toplantıya katılanlar arasında Başkan Yardımcısı Mike Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Savunma Bakan Vekili Christopher Miller ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley de vardı.

Pompeo ve Milly potansiyel risklere ilişkin görüşlerini sunduktan sonra, toplantı bir füze saldırısı olasılığını programdan çıkarmaya karar verdi.

Gazetenin kaynakları, Trump'ın hala İran'ın uranyum stoklarındaki artışına "yanıt verme" ihtimalleri üzerinde çalıştığını ve Irak'ta Tahran ile müttefik gruplar da dahil olmak üzere İran'ın varlıklarını ve müttefiklerini hedef aldığını öne sürüyor.

Öte yandan, Beyaz Saray yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Kürşat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan be İran İsrail Suudi ABD Avrupa aynı kefede! İran’a dokunmazlar danışıklı dövüş bunun adı! İran hangi müslümana faydası olmuş?
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    İran bağımsız bir ülke değil mi arkadaş yapar yapmaz kime ne. Bu gezegende atom silahı olmaması gereken ülke abd dir. Çünkü sivillerin üzerine (genç yaşlı bebek hamile demeden) atom bombası atan( japonya iki adet) tek ülkedir. Gezegene şimdilik en tehlikeli ülke konmumundadır
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    İran söz konusu inş trump gitmeden vurur iranı
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    irani vurursa ikinci hedef sensin haberin olsun .
    Cevapla
  • sorun yok 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu an vurdu
    Cevapla
  • Eeee 3 yıl önce Şikayet Et
    Sarı kafa müslüman düşmanı ırkçı hain
    Cevapla
  • Dertli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sapık ruhlu adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak