Bob Menendez'den Biden'a 'Türkiye'yi ve Erdoğan'ı durdur' çağrısı

ABD'de Demokrat senatör Bob Menendez, seçimleri gayri resmi olarak kazanan adayları Joe Biden'a, Türkiye'ye karşı Avrupa Birliği ile birlikte net tavır alınması çağrısı yaptı. "Joe Biden'ı, en yıkıcı aktör unvanını almaya çalışan Erdoğan'ı durdurmaya çağırıyorum" diyen Menendez, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan cesaret alarak operasyonlarını gerçekleştirdiğini söyledi.

Bob Menendez'den Biden'a 'Türkiye'yi ve Erdoğan'ı durdur' çağrısı
Bob Menendez'den Biden'a 'Türkiye'yi ve Erdoğan'ı durdur' çağrısı
GİRİŞ 18.11.2020 08:57 GÜNCELLEME 18.11.2020 19:31
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD'de Demokrat aday Joe Biden'ın seçimleri gayri resmi sonuçlara göre kazanmasının ardından, halihazırdaki senatörlerinden Türkiye karşıtı çağrıları şimdiden gelmeye başladı.

 

TÜRKİYE'Yİ BIDEN'A ŞİKAYET ETTİ

2006'dan beri Demokrat cepheden New Jersey senatörü olarak görev yapan Bob Menendez, başkanlık koltuğuna orturmaya hazırlanan Joe Biden'a Türkiye'yi şikayet etti.

 

"TÜRKİYE 'GÜVENİLMEZ' MÜTTEFİK OLDU"

"Joe Biden'ı, en yıkıcı aktör unvanını almaya çalışan Erdoğan'ı durdurmaya çağırıyorum" diyen Menendez, Türkiye'nin terörle mücadele için uluslararası hukuka uygun operasyonlarını, Doğu Akdeniz, Libya ve Azerbaycan'daki icraatlarını ima ederek, "Türkiye, sınırları dışında saldırganlığa girdi ve güvenilmez NATO müttefiki haline geldi" dedi.

"ALİYEV, ERDOĞAN'DAN CESARET ALIYOR"

Menendez açıklamasında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan cesaret alarak operasyonlarını gerçekleştirdiğini söyledi.

"TÜRKİYE'YE KARŞI AB İLE DAYANIŞMALIYIZ"

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yaşadığı sorunlara da vurgu yapan Menendez "Türkiye’ye karşı Avrupa ile dayanışma içinde olunmalı" ifadelerini kullandı.

SUNDUĞU ERMENİ TASARISI ENGELLENMİŞTİ

ABD'li Demokrat Senatör Bob Menendez tarafından Geçen yıl Kasım ayında Senato'ya sunulan ve 1915 Ermeni olaylarının "soykırım" olarak tanınmasını öngören karar tasarısı, iki kez Cumhuriyetçi senatörlerce engellenmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    acaba bu adamları vekil diye kim seçiyor ABD ye adam doğru düzgün ne olduğunu bile bilmeden çıkıp konuşmaya hakkı olduğunu zannediyor ki ABD başkanı ABD ye söz geçirir Türkiye ve Azerbaycan da ABD nin sömürgesi veya kölesi değil müttefiklik köle anlaşması değildir her iki ülkeninde olduğunun belgesidir bu bölgede ABD hangi ülke sayesinde rahatça hareket ediyor önce onu bilsinler Kuveyt teki üsleri sayesinde mi yoksa Suriye de bulunan askerleri sayesindemi yada Irak ta bulunan askerleri belki Afganistan da olanlar sayesinde önce bu askerlerinin nasıl bu bölgede rahatça kaldığını anlasın sonra saçmalasın
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    biz hala incirlikte nite tutuyoruz o kadar nükler bombayı anlamak zor verelim kucaklarında saklasınlar ALLAH korusun depremi var yangını var bunlara iyilik yaramaz bunların yüzünden rusyaylada aramız iyileşemiyor gündemler düşen şangay 5 lisini çoğaltarak kurun gitsin ab zaten almıyor alsada bu halk girmek istemiyor artık yarımada rumlar ve yunanlarla evcilik oynasın dursunlar artık şu mültecilerde gündeme gelmeli artık türkiye yol geçen hanı değil gelip bölgeyi ateş alanına çeviriyolar evlerinden vatanlarından ediyolar bide utanmadan yüzsüzler türkiyeye ahkam kesiyolar akıllarınca tipe bak hizaya gel iblisin askerleri hepsi
    Cevapla
  • 9 köyden kovulan 3 yıl önce Şikayet Et
    Köpeeeekkkk
    Cevapla
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    köpeklerin sucu ne simdi ya...
    Cevapla
  • HİÇ UNUTMAM.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece yurt dışında değil yurt içindede Erdoğanı durdurun çağrısını muhalefette diyor.
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Feriçitahınız gelse durduramaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!