Kovid-19 ABD ekonomisi için seçim anlaşmazlığından daha riskl

Ekonomistler, ABD ekonomisinin iyileşmesi yolunda Kovid-19'un başkanlık seçim sonuçlarıyla ilgili sürüp giden anlaşmazlıktan daha büyük bir risk gibi göründüğü uyarısı yaptı.

Kovid-19 ABD ekonomisi için seçim anlaşmazlığından daha riskl
Kovid-19 ABD ekonomisi için seçim anlaşmazlığından daha riskl
GİRİŞ 20.11.2020 16:29 GÜNCELLEME 20.11.2020 16:29

Reuters tarafından 10-16 Kasım tarihleri arasında yapılan ankete katılan 57 ekonomistten 53'ü bu yılın geri kalanında artan koronavirüs vakalarının ülke ekonomisi için, hâlâ resmi olarak açıklanamayan seçim sonuçları konusundaki belirsizliklerden "daha büyük bir risk" oluşturduğunu söyledi.

EN BÜYÜK RİSK

Goldman Sachs'ın ABD başekonomisti David Mericle, "Mali destek şimdilik büyük ölçüde azaldı ve yılın son aylarında harcanabilir gelir de düşmüş oldu. Ancak en büyük risk, koronavirüsün üçüncü dalgasının soğuk havalarla daha da kötüleşmesi ihtimali" diye konuştu.

Mericle, "Avrupa'da yeniden başlayan kısıtlamalar, ABD'nin de bu kış önemli aşağı yönlü risklerle karşı karşıya olduğunu hatırlatıyor" dedi.

ABD şu ana kadar 11 milyondan fazla doğrulanmış vaka ile koronavirüsün en çok etkilediği ülke oldu. Aşı geliştirilmesi yolundaki ilerleme, ülkedeki halk sağlığı krizinin oluşturduğu kara bulutlar arasında bir umut ışığı haline geldi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı